Τι δήλωσε ο Νίκος Παππάς για την κρίση, τα νέα μέτρα και τα κέντρα φιλοξενίας στη DW – BINTEO

Η Κυβέρνηση αποφάσισε «με μισή καρδιά» τα μέτρα υποστήριξε σε συνέντευξη του στη Deutsche Welle ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος επεσήμανε πως «θα μπορούσαν να εφαρμοστούν με διαφορετικό τρόπο». 

«Η συμφωνία μας είναι ένας συμβιβασμός, aποτελείται από τις απαιτήσεις των εταίρων μας, καθώς και από τις δικές μας επιθυμίες. Υπό αυτήν την έννοια, το πρόγραμμα δεν είναι εντελώς δικό μας, είναι ένας συμβιβασμός», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, όταν ο δημοσιογράφος Μάικλ Φρίντμαν, του παρουσίασε έγγραφο από το «Ifo Institute» του Μονάχου, το οποίο και σημειώνει ότι «η Αθήνα σέρνει τα πόδια της στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις έκτακτες συνεδριάσεις και αν υπάρχει κάποια διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν, ο Νίκος Παππάς απάντησε πως «εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε τα εσωτερικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά αυτά τα προβλήματα, σε συνδυασμό με μια εντελώς λανθασμένη προσέγγιση στην διαχείριση της κρίσης, οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή ύφεση».

Από κει και πέρα, ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ, που διαφεύγουν – όπως υποστήριξε ο δημοσιογράφος – από τον κρατικό κορβανά κάθε χρόνο στην παραοικονομία, υποστηρίζοντας ότι «αυτό αποτελεί άλλη μια ακραία έκφραση, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Τέλος, ο κ. Παππάς σχολίασε και τις αιτιάσεις του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της Ελλάδας, τονίζοντας: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ ο ίδιος τη Λέσβο πριν από λίγες ημέρες και αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ισχύουν».

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: DW

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι τροπολογίες για τηλεοπτικές άδειες, εφημερίδες και περιοδικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ