Τι απάντησε ο Λαφαζάνης στον Στουρνάρα

Τι απάντησε ο Λαφαζάνης στον Στουρνάρα

 

Την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσαν τα όσα είπε στην ομιλία του στην συζήτηση του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

“Τα πήρατε τα μέτρα και τα χαμπέρια ήρθαν από τας Ευρώπας … η δόση παραπέμπεται στις καλένδες”,  υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης συμπεραίνοντας πως είτε η κυβέρνηση κορόιδεψε τον λαό, είτε οι εταίροι μας κορόιδεψαν την κυβέρνηση.

Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι έχει ήδη επέλθει η χρεωκοπία του λαού,  κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ναι μεν αναγνωρίζει τα λάθη της, αλλά μόνο για να τα …επαναλάβει.

Απαντώντας και στα περί  «θλίψης και αποτροπιασμού « του υπουργού από όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις ιδιωτικοποιήσεις -παρότι ο κ.Στουρνάρας είχε αναφερθεί στα περί Αργεντινής), ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν επενδύσεις το «να έρχονται ιδιώτες και να παίρνουν αυτά που δημιούργησε ο λαός με θυσίες”, προαναγγέλλοντας πως θα αντιταχθούν σε τέτοιες πρακτικές με όλες τις δημοκρατικές δυνατότητες που έχουν.

Στον επίλογο της ομιλίας του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει εθνικό πρόγραμμα, δεν διεκδικεί ευρωπαϊκό και τελικά δεν διεκδικεί τίποτα, με απόδειξη ότι δεν διασφάλισε ούτε την δόση. «Έχετε καταντήσει την Ελλάδα μπαλάκι ανάμεσα στις ευρωπαϊκές δυνάμεις και τις ΗΠΑ. Την έχουν κάνει κλοτσοσκούφι», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: “Είστε κυβέρνηση; Ούτε νομαρχιακή επιτροπή να ήσαστε, δεν θα διαμορφώνατε έτσι την κατάσταση”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ