Τι απαντά ο Μαριάς σε Κεφαλογιάννη-Ζαγοράκη

Τι απαντά ο Μαριάς σε Κεφαλογιάννη-Ζαγοράκη

Στους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Θοδωρή Ζαγοράκη απάντησε ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν». Με αυτή τη φράση ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε στον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Αναφορικά με την δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο Νότης Μαριάς, σχολίασε:

«Ο πρώην κάπτεν την Εθνικής Ελλάδος κ. Ζαγοράκης  αν και μεγάλο αμυντικό χαφ πετάει την μπάλα στην εξέδρα διότι:

1) Δεν παίζει Εθνική Ελλάδος ούτε στην Ευρωβουλή ούτε κυρίως στο τερέν  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  όπου δεν έχει φροντίσει να προωθήσει  το εθνικό θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

2) Κάνει τάκλιν εκτός φάσεως  καθώς  αναφέρεται σε πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν στα δελτία τύπου που εξέδωσα τα οποία προφανώς δεν έχει κάνει καν τον κόπο να διαβάσει.

3) Στην συνέχεια παίζει «θέατρο» διαμαρτυρόμενος  για να αποφύγει την  κόκκινη κάρτα  από τους αγρότες της Μακεδονίας που καταστράφηκαν από το ρωσικό εμπάργκο λόγω  των κυρώσεων της Ε.Ε. τις οποίες αυτός υπερψήφισε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

4) Τέλος βάζει αυτογκόλ αφού ζητάει και τα ρέστα για το Σκοπιανό τη στιγμή που το μνημονιακό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου δέχεται αδιαμαρτύρητα τα περί «Άνω Μακεδονίας».

Νωρίτερα, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε δηλώσεις για το θέμα.

 «Αντί να ζητήσει συγνώμη ο κ. Μαρίας για τα ψέματα και τις συκοφαντίες κατά των συναδέλφων του όλων των κομμάτων, για δήθεν αρνητική ψήφο της πρότασης για τις πολεμικές επανορθώσεις, ζητά και τα “ρέστα” .

Στην πολιτική η σοβαρότητα από την φαιδρότητα είναι μια λεπτή γραμμή. Φαίνεται ότι κάποιοι λαϊκιστές την έχουν ξεπεράσει προ πολλού …», τόνισε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Ζαγοράκης έγραψε στο facebook:

 «Για όσα ανυπόστατα γράφονται για την καταψήφιση από μέρους μου πρότασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις , έχω μόνο ένα πράγμα να πω : Ουδέποτε θα ψήφιζα κάτι που θα ήταν αντίθετο με τα Εθνικά συμφέροντα της Πατρίδας μου. Το αστείο δελτίο τύπου του κ. Μαριά αναφέρεται σε ψηφοφορία που δε διεξήχθη ποτέ, σε κοινοβουλευτική επιτροπή που δε συμμετέχει κανένας Ευρωβουλευτής της ΝΔ. Ο κος Μαριάς, αν ήθελε να προσφέρει Εθνικό καλό, όφειλε να ενημερώσει τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, αλλά και να ενημερωθεί για τις πολιτικές ισορροπίες του Ευρωκοινοβουλίου. Το μόνο που κατάφερε είναι να λάβει μια αρνητική απάντηση για ένα μείζον Εθνικό μας θέμα, θέτοντας το χωρίς καμία προεργασία και συντονισμό. Τα «καουμποϊλίκια» στα Εθνικά θέματα μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Ας ξεκινήσει λοιπόν τους θεατρινισμούς από τη δικιά του πολιτική ομάδα, που άλλωστε στηρίζει τα Σκόπια σε κάθε τους βήμα… Πρέπει να καταλάβει, ο κάθε κ. Μαριάς ότι εδώ θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως ομάδα για το καλό της Ελλάδας μας», έγραψε ο κ. Ζαγοράκης.

 

Διαβάστε επίσης:

“Πόλεμος” ευρωβουλευτών της ΝΔ με Μιχελογιαννάκη-Μαριά

Η απάντηση του Μαριά στους ευρωβουλευτές της ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ