Τι αναφέρει ο Γιώργος Λαζαρίδης στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από τους ΑΝΕΛ

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Γιώργος Λαζαρίδης όπως προκύπτει από την επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ που απέστειλε στο Προεδρείο της Βουλης.

Στη δισέλιδη επιστολή του ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα (σ.σ. των ΑΝΕΛ) τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής υπερασπίζεται την ανάγκη για διευρυμένη πλειοψηφία στη συμφωνία με την π.Γ.Δ.Μ. και αναφέρει επί της ουσίας: «Όταν κατατέθηκε η πρόταση μομφής, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή μου, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο πράγματα: Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας

Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας».

Ο κ. Λαζαρίδης, δηλώνει ότι πήρε μια έντιμη απόφαση, με “καθαρή τη συνείδησή του ενώπιον Θεού και πατρίδας”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.Δηλώνει επίσης περήφανος για τη χρονικά μικρή πολιτική του διαδρομή ενώ καταλήγοντας τονίζει ότι θα συνεχίσει από το μετερίζι του ανεξάρτητου βουλευτή τον “έντιμο αγώνα”. Από αυτό, προκύπτει, και το ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα.

Ακούστε το ηχητικό με το ρεπορτάζ του κοινοβουλευτικού συντάκτη του Realfm 97,8 Αντώνη Αντωνόπουλο, στο κεντρικό μαγκαζίνο με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.