Θεσσαλονίκη: Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ—Το σκάκι με… ρομπότ, η αγωνιστική μηχανή και το μονοθέσιο που τον εντυπωσίασαν

Τις προτεραιότητες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με έμφαση στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στις 19.30, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 86η ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας, το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. Στη συνάντηση, ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά της 86ης ΔΕΘ και για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ.  Στη συνάντηση συμμετείχαν η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, τομεάρχες και βουλευτές του κόμματος. Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε περιοδεία του κ. Τσίπρα σε περίπτερα της 86ης ΔΕΘ.

Η βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ

Η πρώτη στάση του κ. Τσίπρα ήταν στο περίπτερο του Ηρακλή. Εκεί τον ανακήρυξαν επίτιμο  μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου λόγω της βοήθειάς του για τη σωτηρία του συλλόγου. Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής Φώτης Θέος του μίλησε για το γήπεδο που θέλουν να δημιουργήσουν οι κυανόλευκοι στους Χορτατζήδες. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής  αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος του απένειμε τιμητική πλακέτα, ενώ ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε το πυροσβεστικό σώμα για τις διαρκείς προσπάθειές του.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξή του στο δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης όταν επισκέφθηκε τα περίπτερα των πανεπιστημίων στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Συζήτησε με τις διοικήσεις τους και φοιτητές, και ενημερώθηκε για τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους, που τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές.

Ενδεικτικά, ο κ. Τσίπρας έκανε στάση στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου έπαιξε  για λίγο σκάκι με… ρομπότ. Δείτε παρακάτω στο βίντεο πώς ο ρομποτικός βραχίονας κάνει τις κινήσεις πάνω στη σκακιέρα.

Στο σταντ του ΑΠΘ του έδειξαν μια αγωνιστική μηχανή που κατασκεύασαν οι φοιτητές και η οποία πιάνει ταχύτητα 180 χλμ, καθώς και άλλη μια καινοτόμα εφαρμογή. Επίσης, εντυπωσιάστηκε από ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο που αντίκρισε στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε αυτοκίνητα στη χώρα.

Δείτε το υλικό που έστειλε ο Μπάμπης Τζιομπάνογλου, διευθυντής Realfm Θεσσαλονίκης

Τσίπρας ΔΕΘ

Η συνάντηση με εργαζομένους του μετρό

Για την πορεία υλοποίησης του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και τα προβλήματα που, όπως είπαν, προκαλούνται ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας εργαζόμενοι του μετρό. Παρών ήταν ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, και ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να μην κάνει στάση και στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Με τους απεργούς της Μαλαματίνας ο Αλέξης Τσίπρας

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τους απεργούς της εταιρείας Μαλαματίνα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου Γιάννη Φραγγίδη για τα αιτήματα των εργαζομένων κατά των απολύσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οφείλονται στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός η κυβέρνησή του θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο.  «Αυτός ο νόμος έκτρωμα θα είναι από τους πρώτους που θα καταργηθούν όταν γίνει η πολιτική αλλαγή που πιστεύω ότι θα δώσει μια προοπτική στους εργαζόμενους αλλά και στην κοινωνία που ασφυκτιά. Δεν γίνεται οι εργοδότες να θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», ανέφερε.

Η κόρη ενός από τους εργαζόμενους πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα μπλουζάκι που κυκλοφόρησαν οι απεργοί για να κάνουν γνωστό τον αγώνα τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ