Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις έξω από τις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα» – ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν οι δύο συνδικαλιστές

Με την κατηγορία της παράνομης βίας-όπως ανακοίνωσε η αστυνομία- συνελήφθησαν τα δύο άτομα έξω από τις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην οινοποιία και επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών καθώς και τον αναπληρωτή γραμματέα της ίδιας Ομοσπονδίας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατήγγειλε τις συλλήψεις, ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση. Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητά και η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας «είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή διεκδικούν δικαιώματα». Οι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» βρίσκονται σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες ζητώντας την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

“Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το όργιο καταστολής με τις τρομοκρατικές συλλήψεις του Προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Φραγγίδη Γιάννη και του Γιάννη Νιβορλή Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών – Πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολές της κυβέρνησης που την υλοποιεί η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Οι συλλήψεις έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι απαιτούν από τον πολυήμερο αγώνα τους να γυρίσουν πίσω οι 15 απολυμένοι και να δοθούν αυξήσεις στους εργάτες μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ.

Μιλάει η εργοδοσία για δήθεν βία αυτή που απέλυσε 15 εργαζόμενους και συνεχώς τους απειλεί.

Απαιτούμε τώρα να αφεθούν ελεύθεροι. Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”.

Την άμεση απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ζητεί ο βουλευτής, Γιάννης Δελής

Την άμεση απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών που συνέλαβε η αστυνομία έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής που μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατούνται οι δύο απεργοί.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η απεργία των εργαζομένων στη  «Μαλαματίνα» είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Ο αγώνας τους για να μην απολυθούν 15 συνάδελφοί τους είναι δίκαιος και ιερός, για αυτό αγωνίζονται.

Έχει τεράστια πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση που επιλέγει τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους. Επιλέγει να στείλει την αστυνομία στο χώρο όπου εξελίσσεται αυτός ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων της «Μαλαματίνας». Έχει προβεί η αστυνομία μέχρι τώρα σε δύο συλλήψεις, του προέδρου του σωματείου και ενός εργαζόμενου, συνδικαλιστές και οι δύο, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να παραιτηθούν από αυτό τον αγώνα υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στη δουλειά.

Είμαστε εδώ στο Αστυνομικό Τμήμα της Σίνδου προκειμένου να απαιτήσουμε την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Δεν έχουν κάνει  κανένα έγκλημα. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και ιερός, και οφείλει να γίνει προκειμένου να μην απολυθούν οι 15 εργαζόμενοι.

Στέλνουμε το μήνυμα προς την κυβέρνηση και παντού ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα, και το ΚΚΕ θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, στις διεκδικήσεις τους, για να ζήσουν μια ζωή αντάξια της σημερινής εποχής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ