Θεόδωρος Πάγκαλος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» – Με ποιο τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη τον αποχαιρέτησαν

Το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Πάγκαλο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 31 Μαΐου σε ηλικία 84 ετών. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου. Επίσης η οικογένεια του Θεόδωρου Πάγκαλου ζήτησε, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο συγκεκριμένων ιδρυμάτων της χώρας.

Τους επικήδειους εκφώνησαν ο παιδικός του φίλος και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, Χρήστος Γεραρής, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, καθώς και ο άμεσος συνεργάτης του Κώστας Μήτσης. Από πλευράς οικογενείας, για τον αγαπημένο του πατέρα μίλησε ο γιος του, Ανδρέας.

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας για να αποχαιρετήσουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο βρέθηκαν: η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Παύλος Γερουλάνος, η Λίνα Μενδώνη, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Έλλη Στάη κ.α.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του, Χριστίνα Χριστοφάκη και τα παιδιά του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε ζητήσει να ακουστεί το τραγούδι «τελευταίο βράδυ μου» του Στέλιου Καζαντζίδη την στιγμή της αποτέφρωσής του.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Χρήστος Γεραρής, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο γιος του Ανδρέας. Τον τελευταίο επικήδειο εκφώνησε ο Κώστας Μήτσης, επί 9 χρόνια γραμματέας του, ο άνθρωπος που τον φρόντιζε ως το τέλος και στον οποίο είχε εκφράσει την επιθυμία του να ακουστεί το συγκεκριμένο τραγούδι του Καζαντζίδη, όταν έβλεπαν μαζί την ταινία “Ευτυχία” που αφορούσε τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και σε κάποια στιγμή ακούστηκε αυτό το τραγούδι.

Εκ μέρους της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, ο πρόεδρος του κ. Αντώνης Αλακιώτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αναφέροντας ότι ο εκλιπών ήταν επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και ότι από το 2003 συνυπέγραψε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για το δικαίωμα της αποτέφρωσης στην Ελλάδα. «Ήταν πάντα δίπλα μας στον μακροχρόνιο αγώνα μας για ένα Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αλακιώτης.

Θεόδωρος Πάγκαλος αποτέφρωση Θεόδωρος Πάγκαλος αποτέφρωση Θεόδωρος Πάγκαλος αποτέφρωση Θεόδωρος Πάγκαλος αποτέφρωση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ