Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα—Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι «Η ετοιμότητα της ελληνικής αστυνομίας, η οποία συνεργάζεται άριστα με τον ελληνικό στρατό και με τους πολίτες του Έβρου μέσα από το σχέδιο “Ακρίτας”, είναι απόλυτη. Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα διότι αυτή η ετοιμότητα έχει πάρει συγκεκριμένη πρακτική έκφραση. Περιπολούν χιλιάδες Έλληνες αστυνομικοί, 24 ώρες το 24ωρο, σε αρκετές περιπτώσεις από κοινού με τους στρατιώτες μας. Υπάρχει το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό, αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης των συνόρων και επίσης 37,5 χιλιόμετρα φράχτη. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η εξόρμηση και εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας είναι συνεχής και δεν έχει σταματήσει ποτέ».

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα τόνισε πως «τον Αύγουστο επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα παρανόμως 40.000 παράτυποι μετανάστες και από την αρχή του χρόνου ο αριθμός είναι πάνω από 150.000. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και ανέδειξε η Realnews, είναι ότι αυτή η προσπάθεια ενισχύεται με μια οργανωμένη διαδικτυακή καμπάνια. Μια καμπάνια μέσα από τα social media, που παροτρύνει τους μετανάστες, ιδιαίτερα τους Σύριους, να στραφούν προς την Ελλάδα και να συγκεντρωθούν και να το κάνουν με μαζικό τρόπο. Είτε το κάνουν κατά μήκος των 150 χλμ, είτε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, είτε όπως φανταστούν να το κάνουν, θέλω να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα, απόλυτη περιφρούρηση, τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι αύριο στην Αλεξανδρούπολη θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας και θα επισκεφθούν τον φράχτη στην περιοχή. «Επιλέξαμε να συναντηθούμε στην Αλεξανδρούπολη για να πούμε προς όλον τον κόσμο ότι τα σύνορα της Ευρώπης προς την Τουρκία είναι απροσπέλαστα και ότι δύο χώρες που έχουμε σύνορα με την Τουρκία, συνεργαζόμαστε σε απόλυτο βαθμό» σημείωσε.

«Ο φράχτης έχει παίξει θετικό ρόλο, από τους αριθμούς βλέπουμε ότι στα 37,5 χλμ που υπάρχει είναι πρακτικά αδύνατον να περάσει ο μετανάστης με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο λόγος που το ΚΥΣΕΑ δέχθηκε την ομόφωνη εισήγηση όλων των υπουργείων, της ΕΛ.ΑΣ. να επεκτείνουμε τον φράχτη κατά μήκος του ποταμού Έβρου, όσο είναι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Βοηθάει, δουλεύει, έχει νόημα και για αυτό θα το κάνουμε. Καθώς αυτό το μέτρο αφορά την ευρωπαϊκή ασφάλεια διεκδικούμε η Ευρώπη εμπράκτως να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, ενισχύοντας οικονομικά» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Διέκρινα στην συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στο συγκεκριμένο θέμα μια βαθύτατη αμηχανία. Τελικά, δεν έχω καταλάβει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ή όχι με τον φράχτη; Θα ήθελα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Στην ομιλία του δεν ανέφερε ούτε την λέξη Τουρκία, δεν ανέδειξε το πρόβλημα με τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και δεν αναδείχθηκε το κολοσσιαίο πρόβλημα εργαλειοποίησης των μεταναστών» υπογράμμισε.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «Η Ελλάδα είναι απολύτως έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος με την παραμικρή αμφιβολία».

Στη Θεσσαλονίκη μέσα στο Πανεπιστήμιο βρίσκεται μόνιμα μια διμοιρία των ΜΑΤ εδώ και μήνες

«Στη Θεσσαλονίκη μέσα στο Πανεπιστήμιο βρίσκεται μόνιμα μια διμοιρία των ΜΑΤ εδώ και μήνες. Δεν μας περισσεύουν τέτοιες μονάδες, τις χρειαζόμαστε αλλού. Αλλά βρίσκονται εκεί γιατί γκρεμίστηκε η απόπειρα να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη. Δεν επιτρέπουν διάφορες ομάδες να υπάρχει βιβλιοθήκη, ζήτησε ο πρύτανης την προστασία του χώρου για να κατασκευάσει την βιβλιοθήκη. Ποιος σοβαρός υπουργός και κυβέρνηση θα αρνούνταν στον πρύτανη του ΑΠΘ να προστατεύσει την βιβλιοθήκη; Όταν ο πρύτανης μας πει ότι το προστατεύει μόνος του, η διμοιρία θα φύγει» περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ