Θεοδωρικάκος: Καμία βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών και τις νέες ομάδες που οργανώνονται, τόνισε πως “θέλω να στείλω ενα ξεκάθαρο μήνυμα, καμία βία δεν μπορεί να είναι ανεκτή, καμία βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: “Απέναντι στους ναζιστικούς χαιρετισμούς και στα καδρόνια και στις άγριες συμπεριφορές κάποιων που νοσταλγούν τη Χρυσή Αυγή στον ακροδεξιό χώρο, δεν μπορούν να αντιπαρατίθενται καδρόνια.

Οφείλει να αντιπαρατίθενται η ενωμένη και αποφασιστική στάση της  συντεταταγμένης δημοκρατικής Ελληνικής Πολιτείας, το σύνολο των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων και το σύνολο της  κοινωνίας”, είπε απορρίπτοντας, παράλληλα, τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για θύλακες της Χρυσής Αυγής μέσα στην Αστυνομία.

“Η ΕΛΑΣ είναι εδώ, δραστηριοποιήθηκε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Ήδη έχει συλληφθεί ένας από τα χθεσινά επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο και από την απρόκλητη επίθεση ακροδεξιών ναζιστών, ενώ αντίστοιχη προσπάθεια έχει γίνει και στη Θεσσαλονίκη. Άρα το μήνυμά μου είναι εγρήγορση και αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα για να μην υπάρξει ναζιστική δολοφονική οργάνωση.

Σε ό,τι αφορά την ΕΛΑΣ είναι ξεκάθαρο και δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία, η Ελληνική Αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύει τους πολίτες, να διασφαλίζει την εφαρμογή των νόμων και ασφαλώς είναι το πιο οργανωμένο και πειθαρχημένο τμήμα του κρατικού μηχανισμού.

Οπότε δεν τίθεται το παραμικρό ζήτημα που να έχει σχέση με τέτοιου είδους σχέση που αναφέρατε με τη Χρυσή Αυγή. Η ΕΛΑΣ, από τη δική της πλευρά, δραστηριοποείται για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου” τόνισε ο υπουργός.

Ακόμη παραδέχθηκε υποστελέχωση Αστυνομικών Τμημάτων και ανακοίνωσε την ενίσχυσή τους με περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς.

Προανήγγειλε, επίσης, ψηφιοποίηση υπηρεσιών στα ΑΤ, προκειμένου να αποδεσμευθούν και να βγουν στους δρόμους χιλιάδες αστυνομικοί. Χαρακτηριστικά ανέφερε την κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου του γνήσιου της υπογραφής στα Αστυνομικά Τμήματα. Αναφερόμενος, τέλος στη σύλληψη τρομοκράτη του ISIS στην Αθήνα, σημείωσε ότι η εμπλοκή του 34χρονου χρονολογείται πριν από την έλευσή του στην Ελλάδα.

Ενεργοί θύλακες της Χρυσής Αυγής

Θύλακες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ζωντανοί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μέλη του φασιστικού μορφώματος έχουν παρεισφρήσει σε ομάδες αντιεμβολιαστών, όπως αποκαλύπτεται από βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Με συνθήματα ακραία γεμάτα μίσος, ντυμένοι στα μαύρα συγκεντρωμένοι με δολοφονικές διαθέσεις, όπως φαίνεται στα βίντεο που οι ίδιοι καταγράφουν και ανεβάζουν στις σελίδες τους στο Διαδίκτυο. Το modus operandi των ομάδων κρούσης της Χρυσής Αυγής παραμένει ζωντανό. Τα ακραία στοιχεία εκμεταλλεύονται -λένε ειδικοί- το κοινωνικό στάτους και προσηλυτίζουν νέους ως εύκολα θύματα.

Ακόμη και στο κίνημα των μη εμβολιασμένων έχουν παρεισφρήσει μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Με πανό κόντρα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τα συνθήματά τους κάθε άλλο παρά προβληματισμό για τις παρενέργειες των εμβολίων δείχνουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ