Θεοδωρικάκος για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου: Δεν έχει τελειώσει η υπόθεση των συλλήψεων

Στα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας, στα επεισόδια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ αλλά και στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «υπάρχει έξαρση της νεανικής παραβατικότητας» και πρόσθεσε:

«Το Υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία, κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια να έρθουμε σε επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους με στόχο την ενημέρωση για τη σωστή χρήση του διαδικτύου, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα της ζωής τους. Το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί όμως, να μετατραπεί σε ένα όπλο εναντίον μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε στη συνέχεια, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο με τις 220 ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία με τη συμμετοχή 80.000 μαθητών, τις δύο τηλεδιασκέψεις της Υπηρεσίας Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 11188. Μίλησε επίσης, για τον ρόλο των γονέων στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε και για τα  γεγονότα που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ.

«Πριν από δύο μήνες στο Ηράκλειο της Κρήτης έγινε ο τελικός του μπάσκετ και ήταν διαφορετική η ατμόσφαιρα από αυτά που ζήσαμε προχθές. Η ΕΠΟ ζήτησε να υπάρχουν θεατές στο συγκεκριμένο αγώνα. Όπως ξέρετε έγιναν 17 συλλήψεις και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι δεν έχει τελειώσει η υπόθεση των συλλήψεων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τον κύκλο των ερευνών εναντίον όσων παρανόμησαν στο τελικό και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη».

Τι είπε ο Θεοδωρικάκος για την Τουρκία

Σχετικά με την Τουρκία και τις απόπειρες να εργαλειοποιήσει για ακόμη μια φορά τους παράνομους μετανάστες στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε:

«Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, όλους αυτούς του μήνες υπάρχει πίεση. Ας γνωρίζουν όλοι εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκεί προστατεύοντας την ακεραιότητα της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανείς στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Ούτε στον Έβρο ούτε στα νησιά μας και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό. Η χώρα, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με πολύ σταθερό τρόπο»».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.