Θεοδωρικάκος: Ανάγκη αρραγούς μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Τα εθνικά θέματα, μαζί με το δημογραφικό πρόβλημα, αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως όπως συνέβη και με το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, και σε αυτό το πεδίο θα πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση και να μπαίνουν στο περιθώριο οι κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ειδικά για τις τουρκικές προκλήσεις, απέναντι στις οποίες είναι προαπαιτούμενο η εθνική ενότητα, ανέφερε πως η πολιτική της κυβέρνησης διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα:

  • Δημιουργία κλίματος εθνικής ενότητας και αρραγούς μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

  • Απομόνωση της Τουρκίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς

  • Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων για τη βελτίωση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά με το δημογραφικό, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται μόνο στους οικονομικούς παράγοντες, αλλά και στη γενικότερη αλλαγή στον τρόπο ζωής των Ελλήνων, καθώς ακόμα και τις εποχές που ζούσαμε καλύτερα και πλουσιότερα, είχε μπει «φρένο» στις γεννήσεις, όπως είπε. Διαβεβαίωσε πάντως πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων ζευγαριών θέλουν να κάνουν παιδιά και θα λάβει κι άλλα μέτρα για τη στήριξη τους.

Τόνισε, στη συνέχεια πως το δημογραφικό πρόβλημα, εντείνεται κι από τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό και πως το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων είναι καθοριστικό για να διατηρηθούν οι δεσμοί τους με την πατρίδα τους.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τόνισε πως αποτελούσε προτεραιότητα της κυβέρνησης και η εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν να βρεθεί λύση από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Όπως διευκρίνισε, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος Έλληνας του εξωτερικού να ψηφίσει, είναι να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου και να καταθέσει τη σχετική αίτηση.

Τέλος, ανακοίνωσε πως έρχονται 20.000 προσλήψεις, ενώ προς το παρόν εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας 1 προς 1 για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.