Θεοδωράκης: Δεν θα γίνω άλλη μια κατσαρίδα της πολιτικής – ΒΙΝΤΕΟ

«Σκοτώνοντας αυτούς που παράγουν, η χώρα γρήγορα θα απλώσει ξανά το χέρι, εκλιπαρώντας βοήθεια και δανεικά και φοβούμαι ότι τότε δεν θα βρούμε πολλούς συμπαραστάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρόσθεσε δε ότι, το Ποτάμι θα παραμείνει συνεπές στη στάση του ότι η πολιτική της κυβέρνησης «στην οικονομία δεν βοηθά την εκτίναξη της χώρας μπροστά» και δήλωσε ότι το Ποτάμι θα το καταψηφίσει, καθώς πρόκειται για «νέο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση, αλλά με πολλά νέα βάρη για όλους, κυρίως για όποιον έχει απομείνει να παράγει σ’ αυτήν τη χώρα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί ένα κομματικό κράτος διογκώνοντας τον δημόσιο τομέα και ανέφερε πως «πλησιάζοντας στην ημέρα των εκλογών, ο τελικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα αγγίξει το εφιαλτικό εκείνο 1.000.000 του 2009». Ενώ πρόσθεσε πως τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενώνει μόνο η εξουσία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «δεν θα θυσιάσω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα.Δεν θα γίνω άλλη μια κατσαρίδα της πολιτικής. Δεν με αφορά το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας!». Επιπλέον, επεσήμανε ότι «το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού» και σημείωσε την ανάγκη για μια άμεση καλή συμφωνία με τους γείτονες μας.

«Να μην τους δώσουμε «πακέτο» στους Τούρκους. Να τους δώσουμε το χέρι μας. Να τους βοηθήσουμε να γίνουν μέλη της ΕΕ – σε 10, 12 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη σημασία η Θεσσαλονίκη να καταστεί «επιχειρηματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων». Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ακόμη πως «η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα» αν και όπως είπε «έχει αδυναμίες».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ