Θεοχαρόπουλος στον Realfm 97,8: Ο διάλογος δεν σημαίνει απαραίτητα και κοινές εκλογικές καθόδους

“Ο όποιος διάλογος γίνεται πάνω από το τραπέζι, δημόσια, με θέσεις και προτάσεις. Άρα, βεβαίως ένας διάλογος για το πώς θα αντιμετωπιστεί ο εθνικολαϊκισμός, η ακροδεξιά, ποια είναι τα κοινά σημεία μεταξύ δυνάμεων πάντοτε είναι απαραίτητος. Η ΔΗΜΑΡ δεν τον έχει αρνηθεί ποτέ. Αυτός ο διάλογος δεν σημαίνει απαραίτητα και κοινές εκλογικές καθόδους”, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Μάνο Νιφλή και Στεφανία Κασίμη, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανοικτών συνεργασιών στις εκλογές.

“Σε όλη αυτή την πορεία αυτών των χρόνων, σε ορισμένα σημεία έχουμε συγκλίσεις. Δια της ψήφου στη Βουλή, απλή αναλογική, ανθρώπινα δικαιώματα, ορισμένη διεύρυνση κοινωνικών δικαιωμάτων, μακεδονικό, εθνικά θέματα. Υπάρχει μία γκάμα θεμάτων στα οποία έχουμε συγκλίσεις και υπάρχει μία άλλη στην οποία έχουμε πράγματι ασκήσει κριτική, γιατί θεωρούμε ότι σε αυτά η κυβερνητική πολιτική δεν ήταν η κατάλληλη. Όπως ήταν για παράδειγμα σε θέματα οικονομικής πολιτικής όπου έπρεπε να μην δοθεί έμφαση στην υπερφορολόγηση και στα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά σε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, στα θέματα Παιδείας και σε άλλα θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν θα είναι στο ευρωψηφοφέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: “Εγώ είμαι Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, η ΔΗΜΑΡ προχωρά τον δρόμο της, αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με την ανασυγκρότηση του χώρου του ευρύτερου μας της ανανεωτικής Αριστεράς. Γίνεται μία προσπάθεια στις ευρωεκλογές να μπορέσει να εκφραστεί πολιτικά αυτόνομα. Αυτή είναι η προσπάθεια”.

Σχετικά με τη σημερινή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στην Αθήνα η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα, με τίτλο: ‘Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη’, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: “Σήμερα γίνεται αυτή η εκδήλωση και αρνείται το ΚΙΝΑΛ να έρθει σε αυτή τη συζήτηση. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται τον διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων, τις θέσεις πάνω σε προγράμματα. Το κρίσιμο είναι αυτό που είπε ο κ. Μοσκοβισί ότι μετά τις ευρωεκλογές θα πρέπει να μετρηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο πόσες είναι οι δυνάμεις, υπερτερούν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, των Πράσινων, της ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Φιλελεύθερων σε σχέση με τους εθνικολαϊκιστές και ακροδεξιούς; Κινδυνεύουμε να μην υπερτερούν, αυτό πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, άρα και οι Έλληνες οι οποίοι ψηφίζουν στις ευρωεκλογές”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ