Θεμιστοκλής Μπουρολιάς: Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας

Θεμιστοκλής Μπορουλιάς Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας

Το βιογραφικό του πρώτου «γερακιού» που αναλαμβάνει τα ηνία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η τοποθέτηση του Αντιπτέραρχου Θεμιστολή Μπουρολιά ως του επόμενου Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν.

Στο enikos.gr, από τις 11 Ιανουαρίου πέρυσι, πριν γίνουν οι κρίσεις των Αρχηγών, είχαμε επισημάνει ότι όχι μόνο θα παρέμενε για τρίτη χρονιά ως Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αλλά κι ότι προκρινόταν ως το φαβορί για την διαδοχή στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Εκτός, όμως, από το πλούσιο βιογραφικό του, που θα παραθέσουμε παρακάτω, έχει μία προσωπική άγνωστη στο ευρύ κοινό προσωπική ιστορία, που τον στιγμάτισε και καθόρισε την πορεία του στην Πολεμική Αεροπορία.

Ήταν 29 Μαΐου 1979 όταν ο πατέρας του, Αντισμήναρχος Αθανάσιος Μπουρολιάς, συνετρίβη μαζί με τον Μηχανικό Αντώνη Σηφάκη στην θαλάσσια περιοχή της Σούδας, στην Κρήτη. Πετούσε με ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-33.

Ένα χρόνο μετά, το 1980, ο 18χρονος τότε Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, εισήλθε στη Σχολή Ικάρων από την οποία αποφοίτησε το 1984, έχοντας ονομαστεί Ανθυποσμηναγός.

Ως Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) ήταν υπεύθυνος για την Αεράμυνα της Χώρας και ασκεί τον έλεγχο και τη διαχείριση σε όλο τον Εθνικό Εναέριο χώρο.

Επιπλέον είχε την ευθύνη για την οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμό και διατήρηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των πολεμικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με σκοπό την άμεση αντίδραση τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου.

Είναι απόφοιτος :

Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική

Τοποθετήσεις

Πτητικά Καθήκοντα

Προαγωγές

Μετάλλια – Παράσημα

Exit mobile version