Θεμιστοκλέους στον Realfm 97,8: Αύριο θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατ. εμβολιασμούς – Τι είπε για την επιστράτευση

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία μας και στο εθνικό σύστημα Υγείας και κυρίως σε ότι αφορά την Αττική. Αυτή η κατάσταση υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι παρά την μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, αντέχει” δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε και μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα, είναι πολλά τα νοσοκομεία που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ και για περιστατικά COVID και για μη COVID, έχουν αυξηθεί οι κλίνες ΜΕΘ, μέσα σε έναν μήνα από 229 αυτή τη στιγμή είναι 389 και θα δούμε τις επόμενες ημέρες με την βοήθεια που θα έχουμε από τους ιδιώτες γιατρούς αν θα χρειαστούν να γίνουν άλλες κινήσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την επιδημιολογική κατάσταση, πόσο θα συνεχιστεί να πιέζεται το σύστημα ή αν θα δούμε μια κάμψη ή ένα πλατό στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ” σημείωσε.”Το σημαντικό είναι ότι αν δούμε τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες να καταγράφονται σαν πλατό στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, τότε θα είμαστε σίγουροι ότι κάνει ένα πλατό η πανδημία, ώστε να δούμε την κάμψη. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να έχουμε μια ακριβή εικόνα για το πώς θα κινηθεί η πανδημία τις επόμενες ημέρες” πρόσθεσε.

Σχετικά με την πρόοδο των εμβολιασμών ανέφερε ότι “Πριν από λίγη ώρα ξεπεράσαμε το 1.000.000 εμβολιασμένους πολίτες σε περίπου 1.500.000 εμβολιασμούς. Αύριο θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς από την αρχή. Την Παρασκευή ανοίγουμε την πλατφόρμα για να μπορεί να κλείνει ραντεβού η ηλικιακή ομάδα 70-74 και σε μια εβδομάδα ακριβώς θα ανοίξει για τους 65-69. Ο προγραμματισμός είναι να έχουμε 1.500.000 εμβολιασμούς τον Απρίλιο, το οποίο μέχρι αρχές Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί όσοι πολίτες το επιθυμούν άνω των 60 ετών, καθώς και η ευπαθής ομάδα Α, ώστε τον Μάιο να προχωρήσουμε στην ομάδα Β, που είναι τα υποκείμενα νοσήματα. Τον Ιούνιο που θα έχουμε την μεγάλη παραλαβή από την Johnson&Johnson να ανοίξουμε στον γενικό πληθυσμό. Με βάση αυτά ο προγραμματισμός είναι μέχρι τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου να έχουμε πετύχει το τείχος της ανοσίας”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ