Θέμης Χειμάρας: Έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρίστος Μπαρδάκης, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρα.

Θέμης Χειμάρας: Το παρασκήνιο της παραίτησης και οι αντιδράσεις

Της Άννας Κανδύλη

Στο πλαίσιο αυτής ο κ. Μπαρδάκης ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο παραιτηθείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά, προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη τέλεση από μέρους του των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Οι εταιρείες που φέρεται να συμμετείχε ο κ. Χειμάρρας είναι οι: Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά ειδικότερα να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν με τις εν λόγω εταιρείες κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος ( περί ασυμβίβαστου με τη βουλευτική ιδιότητα) με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.