Θέμα Στουρνάρα θέτουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα απομάκρυνσης του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εγείρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτηση του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. “Ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να είχε παραιτηθεί” δήλωσε στον ραδιοσταθμό Alpha, αναφερόμενος στο επίμαχο email, στο οποίο αναφερόταν δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Γιατον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας μίλησε στον “Αθήνα 9,84” και ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας: “Η φράση “υπονομεύει την εθνική προσπάθεια” είναι μεγάλη κουβέντα, για να την πω. Λέω όμως ότι υπάρχει πρόβλημα, ο καθένας κρίνεται με βάση την δουλειά που κάνει”. Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε ότι εκτός από το θέμα με το e-mail θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον κ. Στουρνάρα και για τον λογαριασμό του ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέσω του οποίου αποπλήρώθηκε η δόση στο Ταμείο χθες.

Είπε πως ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε εκ των υστέρων την κυβέρνηση για το θέμα και συμπλήρωσε: “Βεβαίως ενημέρωσε την τελευταία εβδομάδα, αλλά αυτός ο λογαριασμός δεν εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα. Σας πάω λίγο πίσω και πρέπει να πω ότι την πρώτη ενημέρωση δεν την είχαμε από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, τον Απρίλιο, από την κ. Λαγκάρντ». Πρόσθεσε πως “το θέμα είναι ότι αυτός ο λογαριασμός έπρεπε να είναι γνωστός από τις 26 Ιανουαρίου 2015. Αλλά υπάρχει και πρόβλημα σε σχέση με όλη αυτή την διαδικασία (της αποστολής του email), η οποία έχει διαψευστεί, επανήλθε σε αυτή η “Εφημερίδα των Συντακτών”, και γράφει σήμερα η “Αυγή” ότι υπάρχει κεντρικό ζήτημα”.

Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ALPHA άφησε αιχμές για τον κ. Στουρνάρα και για άλλα στελέχη της κρατικής μηχανής, λέγοντας ότι “δεν παρέχουν στην κυβέρνηση την βοήθεια που πρέπει”.”Δεν είναι εχθροί ,ούτε 5η φάλλαγα, αλλά είναι αντίπαλοι” είπε ο κ Βούτσης σημειώνοντας ότι φαινόμενα τέτοια λόγω διαφωνιών με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση υπάρχουν και σε άλλους τομείς όπως το Γενικό Λογιστήριο, ο ΣΟΕ, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων κ.α.

 

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Διαβάστε επίσης

Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος το επίμαχο email

Η κυβέρνηση καλεί την ΤτΕ να διαψεύσει ή να αποδώσει ευθύνες για τις διαρροές

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ