Θάνατος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σήμερα οι αποφάσεις για την κηδεία του – Τι εξετάζεται

Διυπουργική σύσκεψη στην οποία θα αποφασιστούν τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το τέλος της βασιλείας στην Ελλάδα: Το αποτυχημένο κίνημα του Κωνσταντίνου, η αντίδραση της χούντας και το δημοψήφισμα του 1974

Επί της ουσίας θα αποφασιστεί για το εάν η κηδεία του θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη και αν θα προσκληθούν επισήμως στην Αθήνα μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης προκειμένου να παραβρεθούν στο «τελευταίο αντίο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμία της οικογένειας είναι να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα και να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους. Κάτι τέτοιο υπαγορεύεται από το ότι είχε διατελέσει αρχηγός κράτους έως το 1974 όμως, με το δημοψήφισμα  έχασε το αξίωμα και τους τίτλους που το συνόδευαν και η Ελλάδα εισήλθε στην μακροβιότερη περίοδο κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Το σενάριο πάντως για κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους δεν φαίνεται να προκρίνεται.

Η ταφή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Τατόι στους βασιλικούς τάφους, όπου έχει ταφεί η μητέρα του Φρειδερίκη και ο πατέρας του Παύλος. Πριν από την κηδεία δεν αποκλείεται η σορός του να μεταφερθεί στη Μητρόπολη και εκεί όποιος επιθυμεί να πάει να τον «αποχαιρετήσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ