«Θα κυβερνήσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ… αρκεί να το θέλει»

Της Χριστίνας Κοραή

Την ανάγκη να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στη Realnews, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει εάν η Ν.Δ. βγει πρώτο κόμμα.

«Θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου», τονίζει. Η βάση της θα είναι μια «προγραμματική συμφωνία για τις πολιτικές».

Σε ό,τι αφορά τους υπουργούς δηλώνει ότι θα είναι «άξια και ικανά πρόσωπα». «Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και εκτός πολιτικής», δηλώνει.

Κλείνει τα σενάρια να είναι πρωθυπουργός άλλο πρόσωπο της Κεντροδεξιάς αν η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα.

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος λαμβάνει τη διερευνητική εντολή και προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση», υποστηρίζει.

Για τον Αλέξη Τσίπρα λέει ότι «αυτό το κακό που έκανε πράγματι δεν ισοφαρίζεται με τίποτα», ενώ προειδοποιεί ότι «εγώ ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα δώσω, δεν θα υποσχεθώ ούτε 13η σύνταξη, ούτε αυξήσεις που ξεπερνούν τις δυνατότητες του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Επίσης, παρουσιάζει τα βασικά σημεία του αναπτυξιακού προτύπου που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ: «Στο σχέδιό μας είναι η σταδιακή μείωση των φόρων όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αλλά εφόσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά».

Όσο για την κριτική που ασκείται για τον τρόπο που μιλάει, σχολιάζει σκωπτικά: «Πού ήταν η ευαισθησία κάποιων όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε προεκλογικά “ιδού η Ρόδος, έρχεται και το πήδημα”;».

Πατήστε εδώ και διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ