Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ο Χαρδαλιάς, η συγκίνηση και το εγγόνι του Στεφανή

Η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, έγινε σε κλίμα συγκίνησης. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του υφυπουργού από τον Αλκιβιάδη Στεφανή στον Νίκο Χαρδαλιά είχε ενδιαφέροντα στιγμιότυπα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπε για τον κ. Στεφανή ότι «δεν συμφωνούσαμε σε όλα, αλλά συμφωνούσαμε πάντα σε αυτό που έπρεπε να γίνει». Χαρακτήρισε, δε, το έργο που έχει γίνει στο υπουργείο τα τελευταία δύο χρόνια αποτέλεσμα «ομαδικής δουλειάς».

«Ακούσαμε, συνθέσαμε απόψεις και προχωρήσαμε στην προσπάθεια για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και υπογράμμισε: «Από την εμπειρία μου δίπλα στον Αλκιβιάδη Στεφανή διδάχθηκα από το πάθος για τη δουλειά και την αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα που δεν κρύβεται».

Χαρδαλιάς Στεφανής Παναγιωτόπουλος

«Είναι γεγονός ότι με τον Αλκιβιάδη Στεφανή αναπτύξαμε μια εξαιρετικά στενή συνεργασία κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις που βρέθηκαν μπροστά μας. Πιστεύω ανταποκριθήκαμε σε ικανοποιητικό βαθμό» σημείωσε.

Όσο αφορά τον Νίκο Χαρδαλιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε: «Θεωρώ ότι είναι σκληρός, είναι μαχητής. Αυτό το απέδειξε, υπό συνθήκες πρωτόγνωρες, καθώς διαχειρίστηκε δύσκολες και εντατικές κρίσεις, άνευ προηγούμενου».

Χαρδαλιάς Στεφανής Παναγιωτόπουλος

«Είμαι βέβαιος ότι έρχεται σε έναν χώρο που μπορεί να προσφέρει και να ενωθεί με την ομάδα για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Η ικανότητα του μαχητή δεν είναι μόνο για τη στιγμή της μάχης. Είναι για όλη τη ζωή. Στον δρόμο του πολεμιστή. Θεωρώ ότι στο υπουργείο είμαστε μια ομάδα μαχητών και ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αποτελέσει μια χρήσιμη προσθήκη» είπε χαρακτηριστικά.

Στεφανής: Αποστολή εξετελέσθη με σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Αποστολή εξετελέσθη με πάθος, σκληρή δουλειά και όραμα για την πατρίδα. Αποστολή εξετελέσθη με σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις» δήλωσε ο απερχόμενος υφυπουργός.

Χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης στον Έβρο «τη μεγαλύτερη νίκη τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς έγινε κατανοητό σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν ήταν ελληνοτουρκικό, αλλά πρόβλημα παραβατικότητας της Τουρκίας».

Χαρδαλιάς Στεφανής Παναγιωτόπουλος

«Κλείνει ένας επιτυχημένος κύκλος, γιατί τα δυο χρόνια αυτά παρουσιάσαμε μια βαθιά εξωστρέφεια και συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία. Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη οι πολίτες ένιωσαν την παρουσία μας. Από τις Διαπόντιους Νήσους έως τη Σύμη, την Κάσο και το Καστελλόριζο».

Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για την εξαιρετική συνεργασία και ειδικότερα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στον νέο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ευχήθηκε δύναμη και υγεία, ενώ τόνισε ότι «έχει τις δυνατότητες και σύντομα θα γίνει μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Νίκος Χαρδαλιάς: Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό

«Στη ζωή μου έχω επιλέξει να είμαι πάντα πολύ ειλικρινής» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Θέλω να ομολογήσω ότι στέκομαι σήμερα εδώ με περισσή αμηχανία και ξεχωριστό συναίσθημα ευθύνης και καθήκοντος». Υπογράμμισε ότι διαδέχεται «έναν άνθρωπο με ξεχωριστή παρακαταθήκη».

«Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και προσβλέπω στην εμπειρία, την καθοδήγηση και τη συμβουλή του» τόνισε.

«Θα εργαστώ σκληρά. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ευχαρίστησε τον Αλκ. Στεφανή «εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας και του συνόλου του στρατεύματος, για όλα όσα κάναμε μαζί» και του ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην πορεία του».

Στον Νίκο Χαρδαλιά, ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος και καλή δύναμη».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» παρουσία του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνιου Οικονόμου.

Παρούσα ήταν η οικογένεια του Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ ευχάριστη νότα έδωσε ο εγγονός του, Άλκης, ο οποίος συγκέντρωσε τα βλέμματα και την προσοχή όλων.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ