Τατσόπουλος:Αν δεν είχα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έφευγα τώρα

Τατσόπουλος:Αν δεν είχα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έφευγα τώρα

 

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος με αφορμή τη στάση της Κουμουνδούρου απέναντι στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι αν δεν είχε φύγει από το κόμμα, θα έφευγε τώρα.

“Γι’ αυτό το πύων που λέγεται Χ.Α. δεν έχει ευθύνη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα παίξουμε μπακότερμα τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Οι ευθύνες είναι και στη Ν.Δ. και στους ΑΝΕΛ και παντού. Βλέπω μια εθελοτυφλία του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά περιόδους ιστορικές έχει επαναληφθεί η εθελοτυφλία αυτή της Αριστεράς. Αυτό που έλεγε ο Στάλιν: κάτσε ένα χρόνο τώρα να είμαστε προσωρινά σύμμαχοι για να πετύχουμε το στόχο μας” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Βήμα Fm.

“Αυτός ο καιροσκοπισμός πληρώνεται στην πολιτική πάντοτε. Το κάνουν από στενομυαλιά και εθελοτυφλία, αλλά θέλω να διευρύνουμε το κάδρο, διότι είναι άδικο να το περιορίσουμε μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Το να παίζουν μπάλα με τη Χ.Α., αν εξαιρέσεις μόνο τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, στον οποίο βάζω και το Ποτάμι μέσα, και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είχε μια ωραία ιδέα να βγουν όλοι, όπως ο Γιουνκέρ και ο Σουλτς και να πουν όλοι οι Έλληνες ηγέτες του συνταγματικού τόξου, από το Σαμαρά ως τον Κουτσούμπα, να κάνουν μια κοινή δήλωση αποκήρυξης των ψήφων της Χ.Α. Να μην πουν απλά ότι είναι καθυστερημένοι, πεπλανημένοι, βλαμμένοι, αλλά ότι πιστεύουμε ότι μετά από δύο χρόνια και μετά από τα τόσα αποκαλύφθηκαν για τη φασιστική δράση της οργάνωσης είναι φασίστες. Αυτά τα φασισταριά, αυτοί οι τραμπούκοι και αλήτες, οι εγκληματίες… θα τους ζητήσουμε τώρα να μας δώσουν την ψήφο τους; Και θα βγαίνουν να μας κοροϊδεύουν ότι δεν δίνουν πουθενά την ψήφο τους, παρά μόνο στη Χ.Α.; Είναι χάλι αυτό, είναι κατάντια της Δημοκρατίας. Η Χ.Α. θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, πώς θα τους δώσουν την ψήφου τους;” συνέχισε και ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Αν δεν είχα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες, θα έφευγα τώρα σίγουρα. Δεν υπάρχει περίπτωση μπροστά σε τέτοιο καιροσκοπισμό. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος της Αριστεράς, μπροστά σε τέτοιο καιροσκοπισμό, ντρέπεται. Απλώς ντρέπεται. Τίποτε άλλο…”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ