TASS: Τέλη Σεπτέμβρη φεύγει από τη Μόσχα ο ανακληθείς Έλληνας πρέσβης

Ο Έλληνας πρέσβης στη Ρωσία Ανδρέας Φρυγανάς θα αποχωρήσει από τη Μόσχα το προσεχές Φθινόπωρο, πιθανότατα στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο ελληνική διπλωματική πηγή.

Κατά την πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο, η ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα του πρέσβη δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο πιθανότατα ο κ. Φρυγανάς να φύγει από τη Μόσχα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το Tass σημειώνει, επικαλούμενο άλλη ελληνική διπλωματική πηγή, πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη και να τον αντικαταστήσει με έναν νέο πρέσβη.

Ωστόσο, πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών την οποία επικαλείται το Sputnik, ανέφερε ότι «ο πρέσβης στη Ρωσία δεν ανακαλείται, αλλά υπάρχουν σχέδια αντικατάτασής του. Αν ο πρέσβης ανακαλείτο, το υπουργείο Εξωτερικών θα είχε ήδη αποστείλει σχετικό σημείωμα και το πρέσβης θα είχε ήδη φύγει».

Κατά την ίδια πηγή, η επερχόμενη αντικατάσταση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα δεν είναι μια εχθρική κίνηση ενάντια στη Ρωσία και δεν συνδέεται με τις εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Sputnik, o κ. Φρυγανάς αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, ενώ είναι άγνωστο πότε θα σταλεί νέος πρέσβης στη Μόσχα.

Πηγές πληροφοριών: TASS, Sputnik 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ