“Tάσεις” γεμάτες δυσφορία

“Tάσεις” γεμάτες δυσφορία

Τα στοιχεία των νέων “τάσεων” από την έρευνα της MRB για τον Δεκέμβριο στην πλειονότητά τους είναι αρνητικά και αναδεικνύουν την έμφαση που δίνει πλέον η κοινωνία στην υποβάθμιση του βιοτικού της επίπεδου.

Το γεγονός αυτό έχει τις επιπτώσεις του στην εικόνα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όπως και σε εκείνη της Νέας Δημοκρατίας, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της συγκυβέρνησης. Οι επιπτώσεις αυτές δικαιολογούν πλήρως τους φόβους του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί σοβαρού κινδύνου για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, όπως τους εξέθεσε στον κ. Σαμαρά κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Σημειώνεται ότι, συμφώνως προς πληροφορίες, τα στοιχεία της έρευνας δεν ήσαν σε γνώση του Μαξίμου, γεγονός που ενδεχομένως επιβεβαιώνει άλλες πληροφορίες που έλεγαν πως υπάρχει δυσφορία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον για τα αρνητικά αποτελέσματα τελευταίων ερευνών της MRB, τα οποία πάντως αποτυπώνουν πλήρως την πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία, χωρίς ψιμύθια. Όπως προαναφέρθηκε, το μείζον ζήτημα για τους Έλληνες πολίτες είναι πλέον η οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό δύο στοιχεία: To πρώτο, ότι οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 80,4% ότι η οικονομία βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. Το δεύτερο, ότι από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ένα ποσοστό 47,4% την υποστηρίζει “κατ’ ανάγκην”, καθώς εκφράζει σκεπτικισμό για την πολιτική της, η οποία δεν αντιπροσωπεύει τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, αλλά θα την ψηφίσουν επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Πηγή: Παραπολιτικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ