Τάκης Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Δεν θα σέρνουμε στα ΑΤ δασκάλους επειδή εφαρμόζουν τον νόμο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Realfm 97,8 για τις μηνύσεις γονέων εναντίον εκπαιδευτικών.

“Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει η επιλογή πλέον του Lockdown, διότι δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία. Για αυτόν τον λόγο έπρεπε να υπάρξουν μια σειρά μέτρα που αφορούν και τους εκπαιδευτικούς χώρους, που πρέπει να εφαρμοστούν” ανέφερε.

“Συνεπώς οι πάντες πρέπει να φέρονται με υπευθυνότητα, να πειθαρχούμε στους νόμους και τις αποφάσεις και να μην κάνουμε ό,τι μπορούμε για την παραβίασή τους, γιατί αυτό στρέφεται εναντίον όλης της κοινωνίας”

“Η αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας. Είχαν υπάρξει τις προηγούμενες ημέρες, περίπου τρεις, και σε μερικές περιπτώσεις γράφτηκαν πράγματα που δεν ίσχυαν, όπου γίνονταν μηνύσεις μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών στα σχολεία και η αστυνομία κατά παραγγελία των εισαγγελέων έπαιρνε τους ενδιαφερόμενους στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να υποβληθούν αμοιβαία οι μηνύσεις. Αυτό έγινε σε 1 με 2 περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα” σημείωσε.

“Καθώς όμως διαπίστωσα ότι αυτό θα μπορούσε να πάρει έκταση ενδεχομένως, διότι το κύμα της έλλειψης λογικής θα μπορούσε να αυξηθεί, έδωσα μια οδηγία στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ήταν σύμφωνος με αυτή καθώς είχε διαπιστώσει και εκείνος τα ίδια πράγματα, ότι οι αστυνομικοί αν προκύπτουν τέτοια θέματα δεν θα οδηγούν διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολεία στο αστυνομικό τμήμα.

Εμείς ενδιαφερόμαστε για την ουσιαστική εφαρμογή των νόμων, δεν μπορούμε να σέρνουμε στα ΑΤ δασκάλους, καθηγητές επειδή εφαρμόζουν τον νόμο και κάποιοι εξαιτίας του παραλογισμού τους και της έλλειψης υπεύθυνης συμπεριφοράς κάνουν μηνύσεις και θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνική γαλήνη” συμπλήρωσε.

αρνητές εκπαιδευτικοί μηνύσεις

“Ό,τι προβλέπεται να γίνει, μπορεί να γίνει σε μια αίθουσα στο σχολείο, διότι θα εφαρμόζονται οι νόμοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φεύγει δάσκαλος για να πάει στο αστυνομικό τμήμα για αυτόν τον λόγο. Δεν μπορούν τα παιδιά μας να βλέπουν τους δασκάλους τους, που τηρούν τον νόμο, να μεταφέρονται με περιπολικά στα ΑΤ.

Η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη για να είναι μια ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας δια της αστυνομίας στο πρόβλημα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα και δεύτερον έγινε μέσα σε 48 ώρες από όταν προέκυψε το πρώτο περιστατικό” τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Τι να προβλεφθεί; Ότι υπάρχουν κάποιοι τρελοί που πάνε να κυνηγήσουν δασκάλους και καθηγητές με μηνύσεις; Θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουν πιο σοβαρά” απάντησε στην κριτική για το γιατί δεν έγινε νωρίτερα μια τέτοια ρύθμιση.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την εγκληματικότητα

“Ο στόχος μας είναι οι πολίτες να είναι ασφαλείς και να αισθάνονται ασφαλείς. Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο πρέπει να ενισχύσουμε την παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει να νιώθει κοντά του τον αστυνομικό. Αυτό πρέπει να συμβεί όσο γίνεται πιο σύντομα γιατί εκτιμώ ότι το τέλος της καραντίνας, πιθανόν δίνει τη δυνατότητα σε διάφορους εγκληματίες να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους” είπε ο υπουργός.

“Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο προχωράμε σε πρακτικά και ουσιαστικά μέτρα που απελευθερώνουν τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από γραφειοκρατικές δουλειές στην κατ’εξοχήν αποστολή τους. Συγκεκριμένα, προετοιμάζουμε με τον κ. Πιερρακάκη την εκτεταμένη ψηφιοποίηση υπηρεσιών που προσφέρει η αστυνομία και απασχολεί για αυτό μεγάλο τμήμα του προσωπικού της” τόνισε.

“Δεν θέλω να πηγαίνει ο πολίτης στο ΑΤ για δουλειές γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. εξυπηρετεί πολίτες για το γνήσιο της υπογραφής. Κάθε ημέρα πηγαίνουν 30-40 άνθρωποι για το γνήσιο της υπογραφής, ενώ προσφέρεται ηλεκτρονικά από το gov.gr κατά 70%. Έχω ανακοινώσει ότι από 1-1-2022 τα ΑΤ δεν θα δίνουν γνήσιο υπογραφής” διευκρίνισε.

Σε τρεις περίπου εβδομάδες θα δοθεί συγκεκριμένο  χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσίες που θα ψηφιοποιηθούν, όπως αποκάλυψε.

“Θα υπάρξουν και άλλα μέτρα ενίσχυσης των ΑΤ στις γειτονιές μέσα στον Οκτώβριο. Το ζητούμενο είναι και ο καλύτερος συντονισμός” ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ