Tα συγχαρητήρια Ρουπακιώτη για την αποτροπή της απόδρασης

Tα συγχαρητήρια Ρουπακιώτη για την αποτροπή της απόδρασης

Ανακοίνωση σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης συγχαίρει όσους με κίνδυνο της ζωής τους απέτρεψαν την απόδραση.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «απετράπη απόδραση του κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων Παναγιώτη Βλαστού. Η απόδραση αποπειράθηκε με χρήση εναέριου μέσου (ελικοπτέρου) περίπου στις 17.00 μ.μ, στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Όλοι έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «το ελικόπτερο προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του».

Οι επιβαίνοντες -συνεχίζει η ανακοίνωση- «άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο, ενώ από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο Π. Βλαστός».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με δήλωσή του, «συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους». Αύριο ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί στις φυλακές Τρικάλων.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ