Τα σχέδια του Σαμαρά για την… “Νέα Ελλάδα”

Τα σχέδια του Σαμαρά για την… “Νέα Ελλάδα”

Στα τέλη του 2009 ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά την εσωκομματική νίκη του επί της Ντόρας Μπακογιάννη και έχοντας τα “κλειδιά” της ΝΔ, σε μια εκ βαθέων “εξομολόγηση”, είπε -σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”- σε έναν τακτικό εκείνη την εποχή συνομιλήτή του: “Όνειρό μου είναι να ηγηθώ ενός κόμματος που θα ενώνει πολλούς, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες κομματικές προτιμήσεις τους, Αυτή θα είναι μια νέα εποχή σε μία νέα Ελλάδα”.

Η φράση αυτή του κ. Σαμαρά ειπώθηκε σε έναν τελείως διαφορετικό χωρόχρονο και υπό άλλες πολιτικές συνήθειες, ενώ η χώρα δεν είχε συνέλθει στον λαβύρινθο του Μνημονίου.

Την τετραετία που πέρασε όλα άλλαξαν στον τόπο, ενώ μεταβάλλονται και οι συντεταγμένες στον πολιτικό χάρτη και ο Πρωθυπουργός πλέον, αισθανόμενος πιο ισχυρός από ποτέ, είναι έτοιμος να κάνει τη μεγάλη κίνηση να κλείσει οριστικά τον τόμο με τη 40χρονη ιστορία της ΝΔ.

Η μετεξέλιξη του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 είναι προ των πυλών και προετοιμάζεται για μεγαλύτερη ένταση η “Νέα Ελλάδα” στο πλαίσιο ενός συναγερμού των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ο κύβος έχει ριφθεί και ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται για την επόμενη κίνησή του στην πολιτική σκακιέρα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, από το αποτέλεσμα των οποίων θα κριθούν. Ήδη ανώτερα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για ένα “ιστορικό στοίχημα” και θυμίζουν την δήλωση του Πρωθυπουργού πριν από περίπου έναν μήνα, όπου προαναγγέλοντας τις παρεμβάσεις του ανέφερε: “Είμαστε ήδη στη νέα εποχή για τη “Νέα Ελλάδα”.

Πηγή: To Βήμα της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ