Τα προβλήματα στο Πέραμα…

Τα προβλήματα στο Πέραμα…

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στη Βουλή με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ν. Παναγιωτόπουλο, για την υγειονομική περίθαλψη των ανέργων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και τα επιδοτούμενα προγράμματα ανεργίας στη Ν/Ε Ζώνη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης αλλά και οι συνδικαλιστές από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος Αλεβιζόπουλος Γιώργος και Τάκης Καραγιαννάκης έθεσαν στον υφυπουργό τα προβλήματα που απασχολούν τους άνεργους στη ΝΕΖ Περάματος και την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί, χωρίς κάλυψη, όπως αναφέρουν, από την πολιτεία. Ιδιαίτερα τέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς προϋποθέσεις που «καίει» χιλιάδες άνεργους και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε για θέμα πως έως το Πάσχα, σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας θα έχει δώσει κάποια λύση. Στο πλαίσια αυτό ζητήθηκε η παράταση της ασφάλισης για όλους τους άνεργους για όσο χρόνο χρειαστεί έως ότου υπάρξουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα, να δοθεί ως προκαταβολή, ενόψει του Πάσχα, -σε συνεννόηση του υπουργείου με το ΕΒΕΠ- το 50% του ποσού που προβλέπεται για το επιδοτούμενο πρόγραμμα συμπληρωματικής ειδίκευσης και πιστοποίησης για τους 1500 άνεργους που το παρακολουθούν. Ταυτόχρονα ζητήθηκε και για όσους από τους ανέργους που βρίσκονται στην ίδια μοίρα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να καλυφθούν και αυτοί αντίστοιχα.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ