Τα “παρακάλια” του Μαρκογιαννάκη

Τα “παρακάλια” του Μαρκογιαννάκη

 

“Πρέπει να έρθετε να καταθέσετε. Η καταθεσή σας είναι απολύτως απαραίτηση, πρέπει να το καταλάβετε…”. Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη “λίστα Λαγκάρντ” Χρήστος Μαρκογιαννάκης επιχείρησε -ύστερα από πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί της-να πείσει την Μαρία Παντελή να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής.

“Μα έχω κώλυμα, λείπει ο σύζυγος μου. Θα μπορέσω να έλθω στα τέλη Μαρτίου”, απάντησε η κάτοικος, πλέον Μασσαλίας, που συνδέεται με τον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων.

“Αποκλείεται! Θα σας παρακαλέσω να έλθετε οπωσδήποτε στις 20 Μαρτίου, ημερομηνία που σας έχουμε καλέσει. Ως τα τέλη Μαρτίου ολοκληρώνει η Επιτροπή”, είπε ο πρόεδρος στην κυρία Παντελή, η οποία αρνήθηκε να δώσει ακόμα και τη διεύθυνσή της στη βουλή, με αποτέλεσμα η κλήση της να αποσταλεί σε διεύθυνση της μητέρας της στη Θεσσαλονίκη.

Η κίνηση του κ. Μαρκογιαννάκη έγινε προ του κινδύνου να μην καταθέσει κανένας μάρτυρας για τα 550 εκ. δολάρια. Επικαλούμενος ασθένεια και το γεγονός ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ ο Σάμπυ Μιωνής ιδιοκτήτης του ομίλου CMA, που διαχειριζόνταν το αμοιβαίο κεφάλαιο, κατέθεσε υπόμνημα το οποίο δεν δίνει απαντήσεις για πρόσωπα.

Την κυρία Παντελή αναμένουν πάντως για κατάθεση και οι οικονομικοί εισαγγελείς, ελπίζοντας ότι στο μεταξύ θα έχουν αποκαλυφθεί μέσω δικαστικών συνδρομών οι δικαιο΄χοι των πέντε μεγαλύτερων εταιρειών. 

 

Πηγή:Βηματοδότης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ