Τα… μαζεύει ο Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

“Οριστικά πορευόμαστε με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών”, δήλωσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του, ότι εξαιτίας του “μπλόκου” στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, “δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέρος της θα παγώσει διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της”.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, είπε πως “Χθες είδα κάποιες αντιδράσεις, ακόμη και από την ελληνική πλευρά, στην συνέντευξή μου στο Euronews. Οριστικά πορευόμαστε με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η λέξη ‘θα παγώσει μέρος της (Συμφωνίας)’ μπορεί να είναι υπερβολικά περίπλοκη, αλλά σίγουρα σκοπεύει να διευκρινίσει τι σημαίνει η σύμβαση και τα ενσωματωμένα κεφάλαια”.

Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε ότι “ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις παρατηρήσεις που προήλθαν από την ελληνική πλευρά και τις οποίες εντοπίσαμε και εμείς. Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να κάνει συγκεκριμένα βήματα, όπως η αλλαγή των πινακίδων”.

Όπως υπογράμμισε, η αλλαγή του ονόματος εφαρμόζεται παντού και η αντιπολίτευση που δεν χρησιμοποιεί το νέο όνομα στέλνει το μήνυμα ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα. Διέψευσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση είχε λάβει πρόσκληση για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση και δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη επιλογή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ