Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπαίνουν στον συνασπισμό της «ΜΕΔΟΥΣΑΣ» Ελλάδας-Αιγύπτου

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) γίνονται η τέταρτη χώρα, μετά την Κύπρο, που εισέρχεται στον συνασπισμό της «ΜΕΔΟΥΣΑΣ» που ξεκίνησε η Ελλάδα με την Αίγυπτο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πλέον η Διακλαδική Άσκηση που εκνευρίζει την Τουρκία μετατρέπεται σε άξονας συνεργασίας, ως αποτέλεσμα του ευρύτερου σχεδίου αμυντικής διπλωματίας στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, που προωθεί το ΓΕΕΘΑ.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της Διακλαδικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ – 11», από την Τρίτη 7 έως την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου διεξήχθη υπό το ΓΕΕΘΑ η τελική σύσκεψη σχεδίασης στην αίθουσα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» στο Στρατόπεδο Παπάγου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αιγύπτου, καθώς και της Κύπρου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ως προσκεκλημένες Χώρες.

Σκοπός της σύσκεψης, η οποία ήταν συνέχεια της Κύριας Σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021, ήταν ο τελικός καθορισμός του προγράμματος των δραστηριοτήτων της Άσκησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 14 έως 22 Νοεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της ν. Κρήτης και του Μυρτώου Πελάγους.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ