Τα excel του Μαξίμου για το σχέδιο ανασυγκρότησης – Τα ηλεκτρονικά “μπλοκάκια” του Πρωθυπουργού

Το κρας τεστ απόδοσης των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, η στοχευμένη στροφή σε θέματα καθημερινότητας, οι προκλήσεις της επόμενης μέρας με αιχμή την αξιοποίηση του ευρωπακέτου ανάκαμψης περνούν μέσα από τα ηλεκτρονικά ‘μπλοκάκια’ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της εξ απορρήτων ομάδας του.

Το πρώτο excel του Μαξίμου ήταν το σύστημα “Μαζί” για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και τον προγραμματισμό νομοσχεδίων και άλλων παρεμβάσεων. Αντίστοιχες καταγραφές για προβλήματα και ανάγκες εξελίσσονται ήδη στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το σχέδιο ανασυγκρότησης που θα χρηματοδοτηθεί από τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Τα Νέα δεν είναι τυχαίος ούτε ο στόχος της ψήφισης ενός νομοσχεδίου την ημέρα στην τρέχουσα εβδομάδα, τελευταία για την ολιγοήμερη διακοπή της Βουλής, ούτε η προώθηση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θεμάτων που αγγίζουν την καθημερινότητα όπως η πλατφόρμα myKEPlive για βιντεοκλήσεις των πολιτών με εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ. Στη συγκεκριμένη ψηφιακή δράση συμμετέχουν σε πρώτη φάση 38 δήμοι και στόχος είναι η ένταξη όλων των δήμων της χώρας έως το τέλος του έτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν και από την διαπραγμάτευση των Βρυξελλών το Μαξίμου άνοιξε νέο ‘excel’ για τη συγκρότηση μίας ‘τράπεζας αναγκών’ ανά τη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ