Τα εκλογικά αποτελέσματα μελετά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα εκλογικά αποτελέσματα μελετά ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Τη νέα και ιδιαίτερα σύνθετη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις ευρωεκλογές, θα αναλύσουν τις επόμενες ημέρες τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαδικασία που σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώτη απόφαση που ήδη εφαρμόζεται στην πράξη είναι η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με στόχο να εμποδίσει «αντιλαϊκές πολιτικές» και την εφαρμογή νέων μέτρων, επισημαίνουν κομματικά στελέχη.

Όσον αφορά τη θέση που εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας για τη δυσαρμονία μεταξύ εκλογικού σώματος και κοινοβουλίου , οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για μια «οφθαλμοφανή πολιτική διαπίστωση που μόνον οι κυβερνητικοί εταίροι δεν θέλουν να αποδεχθούν».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για μια πρώτη συζήτηση , όχι μόνο για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα , αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ενώ αναμένεται να υπάρξει συζήτηση για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Κορυφαία κομματικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται εναντίον των πολιτικών λιτότητας, την απουσία ανάπτυξης και την διολίσθηση πολλών κυβερνήσεων στον αυταρχισμό, η ΕΕ εισέρχεται σε κρίσιμη καμπή . Υπό αυτό το πρίσμα αναμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλέον η ισχυρότερη φωνή αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές θα δεχθεί οξύτατες επιθέσεις από το ευρωπαϊκό κατεστημένο και θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσει με επιτυχία.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.