ΣΥΡΙΖΑ:Υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά της Συρίας

ΣΥΡΙΖΑ:Υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά της Συρίας

«Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην κρίση στη Συρία και την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ σε αυτή, ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας για την αποτροπή του πολέμου με την  τελευταία πρωτοβουλία του Υπουργού  Εξωτερικών  της  Ρωσίας  Σεργκέι  Λαβρόφ», τονίζει το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογραμμίζει «πρέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας όπως και να δοθεί περισσότερος χρόνος για την απόλυτη τεκμηρίωση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ προκειμένου να αποδειχτεί με τον πιο αντικειμενικό τρόπο ποιοι έπραξαν το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος αμάχων στη Δαμασκό στις 21.08.2013».

«Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά την πλήρη απουσία της ελληνικής κυβέρνησης στις όποιες ενέργειες που θα αποσκοπούσαν στην αποκλιμάκωση και την ένταση. Αντίθετα βρέθηκε  μαζί με τους λίγους πρόθυμους δηλώνοντας ότι ήταν έτοιμη να εκπληρώσει τις «συμβατικές της υποχρεώσεις. Συμβατικές υποχρεώσεις που δεν υφίστανται αφού η επιδιωκόμενη πολεμική ενέργεια των ΗΠΑ  βρίσκεται απόλυτα εκτός πλαισίου κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας και ανθρώπινης λογικής», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε ενέργεια που παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ ενώ ταυτόχρονα  στηρίζει κάθε πρωτοβουλία αποτροπής του πολέμου, που θα στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου». 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ