ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί να παραπεμφθεί βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Πάρη Παπαδάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ζήτησε με επιστολή του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Ο κ. Φάμελλος κατέθεσε την επιστολή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, με το σκεπτικό ότι ο κ. Παπαδάκης συμμετείχε σε «παρακίνηση σε πράξεις μίσους εναντίον μεταναστών».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Φάμελλου αναφέρει:

 «Την ώρα που η χώρα είναι συγκλονισμένη από την απώλεια τουλάχιστον 18 συνανθρώπων μας από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, είδε το φως της δημοσιότητας η αποτρόπαια πράξη αρπαγής και παράνομης κατακράτησης μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη από αυτόκλητους “πολιτοφύλακες”. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε στο διαδίκτυο πλήθος περιπτώσεων παρακίνησης σε πράξεις μίσους εναντίον μεταναστών. Σε αυτές συμμετείχε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαδάκης παρακίνησε σε πράξεις μίσους κατά μεταναστών κατηγορώντας τους για παρακώλυση του έργου των πιλότων στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Θεωρούμε αυτονόητη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών εναντίον του κ. Παπαδάκη.  Ταυτόχρονα, είναι χρέος όλων μας η προάσπιση του κύρους του Κοινοβουλίου, η διαφύλαξη της τήρησης του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να μην αμαυρωθεί ο κοινοβουλευτισμός και πάλι από ενέργειες και νοοτροπίες που μας επιστρέφουν στις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φάμελλος.

Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, ζητεί την παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη. Και παράλληλα ζητεί την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Πρόεδρο της Βουλής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ