ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει μυστική διπλωματία;

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει μυστική διπλωματία στα εθνικά συμφέροντα;

Το τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, αναρωτιέται μεταξύ άλλων, αν υπάρχει μυστική διπλωματία σε σχέση με τα εθνικά συμφέροντα.

«Η προχθεσινή τουρκική ρηματική διακοίνωση συνεχίζει με συνέπεια την τουρκική πολιτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και απορρίπτεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Την ίδια στιγμή, η τουρκική αυτή ενέργεια διαλύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την ειδυλλιακή εικόνα για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει η «ομάδα ψεύδους» του κ. Σαμαρά και της τρικομματικής κυβέρνησης», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Το πιο σημαντικό όμως ερώτημα που θέτει με επιτακτικό τρόπο η απαράδεκτη τουρκική ενέργεια είναι: υπάρχει μυστική διπλωματία σε σχέση με τα εθνικά συμφέροντα; Τι συζήτησε και τι συμφώνησε ο κ. Σαμαράς στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας; Ο ελληνικός λαός που βλέπει την πατρίδα του να μετατρέπεται σε «αποικία χρέους» έχει δικαίωμα να γνωρίζει».

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ «εμμένει και επιμένει στον ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο με την γείτονα χώρα. Ένα εποικοδομητικό διάλογο, που πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο και τη Διεθνή Συνθήκη για τη Θάλασσα που έχει επικυρωθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ, αλλά η Τουρκία δεν έχει υπογράψει και αποδεχτεί».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.