ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου – Βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου

Σε ενωτικό κλίμα, παρά την βαριά ήττα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, και σε συνεργασία με τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος, με ζητούμενο πλέον όχι μόνο μια πρώτη αποτίμηση, αλλά κυρίως τις επόμενες κινήσεις ενόψει της διερευνητικής εντολής και της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτιμάται πώς τα τελευταία 24ωρα πριν από τις εκλογές φαίνεται να άλλαξε το κλίμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην συνεδρίαση συμμετέχουν και στελέχη του πολιτικού σχεδιασμού, καθώς ένα από τα ζητούμενα είναι και ο χειρισμός της δεύτερης εντολής. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και άλλα στελέχη πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα και το Εκτελεστικό Γραφείο για την πρώτη αυτή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την επόμενη ημέρα.

Οι πληροφορίες σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στο προεδρικό μέγαρο και θα παραλάβει την δεύτερη κατά σειρά διερευνητική εντολή, την οποία ωστόσο θα την επιστρέψει άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να ανοίξει διάλογο είτε με τον Νίκο Ανδρουλάκη είτε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Θέμα ηγεσίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το βαρύ κλίμα και το δύσκολο έργο της αποτίμησης των αιτιών της ήττας, μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα ηγεσίας από κανένα στέλεχος, ούτε και από την ομάδα των 53+, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε χθες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, αυτή η εξέλιξη θεωρείται φυσιολογική, ωστόσο μετά τις δεύτερες εκλογές, και μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν ενδεχομένως αλλάξει κάτι στο συγκεκριμένο θέμα.

Μάχη επιβίωσης

Προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επόμενες εκλογές και αυτό που προέχει είναι να ανακτήσει την χαμένη συσπείρωσή του. Είναι σαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει μια μάχη επιβίωσης, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Το επόμενο διάστημα λοιπόν, και ως το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν οι συνεδριάσεις και της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, για να καθοριστεί πλέον το μεγάλο πρόβλημα και ζητούμενο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, και που δεν είναι άλλο από το αφήγημα, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές της 25 Μαΐου.

Γιαννούλης στον Realfm 97,8: Πρέπει να απομακρυνθούμε από τη δεξαμενή των θολών μηνυμάτων

Με το ζητούμενο να είναι η επανασυγκρότηση του κόμματος και οι επόμενες κινήσεις για τις αλλαγές ενόψει της νέας μάχης, η οποία πρέπει να δοθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε σήμερα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει «γρήγορα και αποτελεσματικά» να απομακρυνθεί «από το πεδίο, την δεξαμενή των θολών μηνυμάτων είτε αφορούν προτάσεις και μεταρρυθμίσεις είτε αφορούν τη διαχείριση της καθημερινότητας και της ποιότητας των πολιτών».

«Θα υπάρξει διάλογος εσωτερικός αλλά όχι εσωστρεφής για να εντοπίσουμε τα αίτια της ήττας με παρρησία, γενναιότητα και ειλικρίνεια. Το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ιδιομορφία, ότι σε ένα μεγάλο βαθμό στηρίζεται στο άστρο του Αλέξη Τσίπρα, που δεν είναι τεχνητό άστρο, είναι ρεαλιστικά υπαρκτό στην πολιτική πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Γιαννούλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ