ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψήφιση στην Κεντρική Επιτροπή

Δύο προτάσεις κατατέθηκαν προς ψήφιση σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το χρόνο εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Οι προτάσεις είναι υπό συζήτηση και ακολουθεί ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την «Αυγή», η μία πρόταση είναι για διαρκές Συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου και εκλογή ηγεσίας στις 10 (πρώτος γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου. Την εισηγήθηκε η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου. Στην ουσία πρόκειται για μια μικρή μετάθεση των διαδικασιών κατά μια εβδομάδα, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε είναι να πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, στις 24 Οκτωβρίου να ακολουθήσει έκτακτο συνέδριο κα στις 26 Νοεμβρίου να γίνει η εκλογή νέας ηγεσίας.

Η διαδικασία σήμερα, δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, περιλάμβανε τοποθετήσεις στελεχών. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα, με την ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού. Διαφορετικές προτάσεις για μετάθεση της εκλογής αρχηγού μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφού προηγηθεί εκτεταμένος εσωκομματικός διάλογος έχουν εκφράσει στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας. Κοινός στόχος και των μέχρι τώρα τεσσάρων υποψηφίων είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη βάση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, θέτοντας τις βάσεις για μια δημιουργική αντιπολίτευση που θα θέσει τα θεμέλια για μια νέα εκλογική νίκη και επιστροφή στη διακυβέρνηση της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ