ΣΥΡΙΖΑ: Οι περιφέρειες που μένουν «ορφανές» μετά τις αποχωρήσεις των «11»

Συνολικά έξι περιφέρειες μένουν «ορφανές» έπειτα από τις αποχωρήσεις των «11» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι περιφέρειες που μένουν χωρίς βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι εξής: Α’ Αθηνών, Ιωαννίνων, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Ροδόπης και Φλώρινας.

Την ίδια στιγμή, σε «μονοεδρικές» μετατρέπονται οι περιφέρειες του Β1 Τομέα Αθηνών, καθώς μένει μόνο η Αθηνά Λινού, του Β2 Τομέα Αθηνών, όπου παραμένει η Ρένα Δούρου, και της Αχαΐας, που παραμένει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ενδέχεται εκτός από τους 9 βουλευτές και τους Πέτη Πέρκα (Φλώρινας) και Ευκλείδη Τσακαλώτο (Β1 Βορείου Τομέας Αθηνών) που έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί (συνολικά 11), να ακολουθήσει και ένας δωδέκατος.

Ανεξαρτητοποιήθηκαν 9 βουλευτές

Η ομάδα Αχτσιόγλου αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εννέα βουλευτές ανεξαρτητοποιούνται και θα συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι αποφάσεις είχαν ληφθεί και σήμερα το πρωί συνεδρίασαν εκ νέου οι «6+6» προκειμένου να προχωρήσουν στο τελικό βήμα και να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος μετέβησαν στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα στη Βουλή, όπου τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις και για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι 9 βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται, είναι οι εξής:

Αναγνωστόπουλου Σία (Αχαΐας)

Αχτσιόγλου Έφη (Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών)

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν (Ξάνθης)

Ηλιόπουλος Νάσος (Α’ Αθηνών)

Τζανακόπουλος Δημήτρης (Α’ Αθηνών)

Τζούφη Μερόπη (Ιωαννίνων)

Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης)

Φωτίου Θεανώ (Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών)

Χαρίτσης Αλέξης (Mεσσηνίας)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ