ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες – Η απάντηση της ΝΔ

“Πυρά” κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας, με αφορμή την αξιολόγηση του οίκου Standard & Poor’s για την ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως ο οίκος αναβάθμισε τις προοπτικές για το ελληνικό αξιόχρεο σε θετικές από σταθερές  φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.  Επίσης επισημαίνεται πως ο Standard & Poor’s  διατήρησε την αξιολόγηση στο ΒΒ+, που αυτό είναι μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική.

«Από το 2019 έως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί αμέτρητες φορές την επενδυτική βαθμίδα μέσα στη θητεία του. Η θητεία του τελειώνει και η επενδυτική βαθμίδα δυστυχώς για τη χώρα, δεν ήρθε ποτέ» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ  και προσθέτει πως «Το συμπέρασμα είναι ένα: Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες.  Οι μόνες λέξεις που είναι συμβατές με τη πολιτική του είναι η αναποτελεσματικότητα και οι κούφιες υποσχέσεις».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρύθμισε το χρέος, άφησε 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, αναβάθμισε την ελληνική οικονομία και έδωσε τη δυνατότητα να ξαναβγεί η χώρα στις αγορές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οικονομία έταξε ένα πράγμα το 2019: Επενδυτική βαθμίδα. Και τελικά άφησε το δημόσιο χρέος 44 δισ. ευρώ  μεγαλύτερο. Το ιδιωτικό 40 δισ. μεγαλύτερο, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 10 φορές μεγαλύτερο και την επενδυτική βαθμίδα όνειρο απατηλό. Θα τη φέρει και αυτή η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα, όπως έφερε και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια »  αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα σε ανακοίνωση του.

Η απάντηση της ΝΔ

«Το ποιος εργάζεται για τη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και ποιος εγκλώβισε τη χώρα στην ύφεση και την υπερφορολόγηση είναι γνωστό. Ένα είναι σίγουρο όμως: Κλείνοντας τις τράπεζες με την προοδευτική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – Βαρουφάκη θα έρθει σίγουρα η επενδυτική βαθμίδα…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στην αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ .

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ