ΣΥΡΙΖΑ: Με fake news η ΝΔ προσπαθεί να ξεχαστεί η κρυφή ατζέντα της στην Υγεία

«Η κ. Λινού δεν ζήτησε μείωση αλλά αύξηση δαπανών και ενίσχυση του ΕΣΥ για ασθενείς τελικού σταδίου» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από τρεις θανάτους συμπολιτών μας λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ και την ανατριχιαστική δήλωση του κ. Πνευματικού που αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία για συρρίκνωση του ΕΣΥ και μείωση του κόστους με διαλογή ασθενών, η ΝΔ πασχίζει με χυδαίες διαστρεβλώσεις να πείσει πως είμαστε όλοι ίδιοι» αναφέρει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: «Ο κ. Πνευματικός, που δεν αποδοκιμάστηκε καν, ζήτησε ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και μείωση δαπανών με διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, ανάλογα εάν είναι σε τελικό στάδιο. Η κα Λινού ουδέποτε συσχέτισε την περίθαλψη ασθενών ανάλογα με το κόστος θεραπείας. Είπε το ακριβώς αντίθετο: Ότι το ΕΣΥ και το κράτος οφείλει να παρέχει παρηγορητική θεραπεία και στήριξη ακόμα και στο σπίτι σε ασθενείς τελικού σταδίου και τους συγγενείς τους. Ζήτησε δηλαδή αύξηση δαπανών και ποιοτικότερο ΕΣΥ».

«Όσα fake news και αν κατασκευάσει η ΝΔ, η αλήθεια είναι πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ως κρυφή ατζέντα τη μείωση δαπανών για το ΕΣΥ και την προώθηση ασθενών στον ιδιωτικό τομέα – εάν έχουν να πληρώσουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την αύξησή τους και την καθολική πρόσβαση όλων σε δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ