ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα για εξωστρέφεια απηύθυνε ο Κασσελάκης – Η πορεία ανάμεσα στα… «παγόβουνα»

Ένα νέο κάλεσμα για εξωστρέφεια απηύθυνε στα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Την ίδια στιγμή στελέχη όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Βρίσκουμε τον βηματισμό μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να «ρίξουν το βάρος» σε τέσσερεις θεματικούς άξονες: Δίκαιη φορολόγηση, διαβίωση πολίτη, ασφάλεια πολίτη και στεγαστική πολιτική. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θα πετύχει η στρατηγική.

Ο κ. Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι «δεν θα είναι εύκολη η πορεία μας από εδώ και πέρα. Σπάω ταμπού». «Κι εσείς θέλετε να συγκρουστείτε με τα συμφέροντα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Κ.Ε

Αναφερόμενος στα ΜΜΕ είπε ότι «τα δικά μας θέματα φουντώνουν με το παραμικρό» σε αντίθεση με την κυβέρνηση, « κάνει γκάφα ο Μητσοτάκης ξεχνιέται» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης έθεσε το ερώτημα: «Θα μπορούσαμε να τα παρακάμψουμε τα ΜΜΕ, σε ένα βαθμό ναι,» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό μπορεί αν γίνει μέσα από τη διάδραση με την κοινωνία».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ακόμα ότι «ένα γραμμάριο δράσης ισούται με ένα τόνο θεωρίας» και σημείωσε ότι ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου είναι ανοικτός σε όλους. Και κατέληξε: «Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς».

Κεντρικός στόχος η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κεντρική Επιτροπή έβαλε μπρος τις διαδικασίες για το Συνέδριο που θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου με στόχο την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή μετατρέπεται σε Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Ωστόσο, στελέχη να ζητούν να είναι συνθετικό και όχι ένα «συνέδριο-φιέστα του αρχηγού». Ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το αύριο μετά τις δυο διασπάσεις. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνήσει.

Πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Κασσελάκης μίλησε με σκληρούς όρους για στελέχη των «11» χαρακτηρίζοντάς τους αυλικούς των τραπεζών. Το χτίσιμο του νέου ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί κατ’ αρχάς επανάκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν επαφή με τα συλλογικά κύτταρα της κοινωνίας, δεξαμενές σκέψεις με τη συμμετοχή νέων στελεχών, προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια, το τεράστιο ζήτημα της στέγης, το ιδιωτικό χρέος, η διαφάνεια, όπως επισημαίνεται και η αποκατάσταση, όπως τονίζεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, του κράτους δικαίου. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθούν θα υπάρξει και το κείμενο των αποφάσεων για τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη μέχρι το Συνέδριο, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Τεμπονέρας: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι ένα κυβερνητικό κόμμα

«Δεν χρειαζόμαστε ένα «συνέδριο-φιέστα του αρχηγού», τόνισε αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο ο Διονύσης Τεμπονέρας, επισημαίνοντας ότι «ο νυν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εξαντλήσει τα ιστορικά και πολιτικά του «όρια» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. «Ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» οφείλει να είναι ένα κυβερνητικό κόμμα και όχι ένα κόμμα της διαμαρτυρίας και της περιχαράκωσης», υποστήριξε, ζητώντας παράλληλα να διευκρινιστούν οι όροι διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Θεοχαρόπουλος: «Δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα»

Την δική του άποψη για την αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη για «αυλικούς» που δουλεύουν για τις τράπεζες, η οποία «φωτογράφισε» το οικονομικό επιτελείο της διακυβέρνησης Τσίπρα, έδωσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Χρειαζόμαστε φυγή προς τα εμπρός, να μην μιλάμε συνεχώς για τις αποχωρήσεις όπως και πάλι άκουσα σήμερα. Γιατί αν και πάλι ανοίγει συζήτηση και κατηγορίες περί “αυλικών των τραπεζών” ανοίγει πάλι μια εσωστρεφής αντιπαράθεση. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα. Όπως δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα δεν υπήρχαν και αυλικοί των τραπεζών», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ραγκούσης: Δεν έχει σημασία ποια θέση έχει όταν το καράβι πλέει προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης στην τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή χαρακτήρισε ως «επείγον και κρίσιμο ζήτημα» τις ευρωεκλογές. «Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να συμφωνήσω με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις πως η πορεία μας είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται αναστοχασμό κι επαναπροσδιορισμό. Η ήττα στις εθνικές εκλογές δεν ήταν μία στρατηγική ήττα, διότι διατηρήσαμε την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, και συμπλήρωσε πως «στρατηγική ήττα θα είναι όμως μία ήττα στις ευρωεκλογές εάν θα χάσουμε τη 2η θέση στην κοινωνία με πολύ χαμηλά ποσοστά. Θα είναι μία ήττα που θα περιορίσει δραματικά τις προοπτικές αναβίωσης του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Και συνέχισε: «Όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις. Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το «παγόβουνο». Μετά θα είναι αργά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ