ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές-παρωδία μας κατηγορεί για καθεστωτικές πρακτικές

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα όσα είπε για τον Παύλο Πολάκη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

“Πάει πολύ ο εκπρόσωπος του ανθρώπου που παραβίασε κάθε περιοριστικό μέτρο που είχε ο ίδιος επιβάλει με τα κορωνογλέντια στην Ικαρία και τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα να κουνάει το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Πάει πολύ η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές παρωδία για να συκοφαντήσει πολιτικούς της αντιπάλους και να θάψει υπαρκτά σκάνδαλα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για καθεστωτικές πρακτικές” σημειώνεται.

“Πάει πολύ όταν στελέχη της που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη απειλούσαν ανοιχτά εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τώρα μεθοδεύουν διώξεις δημοσιογράφων επειδή ερεύνησαν σκάνδαλα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις.

Υ.Σ.: Αν ο κ. Οικονόμου δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα της μη τήρησης μέτρων από έναν πρωθυπουργό, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει μια βρετανική εφημερίδα να δει τις συνέπειες από αντίστοιχες συμπεριφορές του Μπόρις Τζόνσον” καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: Η καθεστωτική αντίληψη του κ. Πολάκη είναι γνωστή

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ότι “η καθεστωτική αντίληψη του κ. Πολάκη είναι γνωστή. Το περιστατικό αυτό στο Μοσχάτο, σύμφωνα με τα γεγονότα, που δεν έχουν διαψευστεί από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα αυτή”.

“Ο κ. Πολάκης αντιλαμβάνεται ότι ο ίδιος μπορεί να ερμηνεύει, να εφαρμόζει τους νόμους κατά το δοκούν, να απειλεί και να εκβιάζει. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και δεν είναι το πρώτο. Το σοβαρό, όμως, και το μεγάλο  πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το σοβαρό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες μια ενορχηστρωμένη επίθεση, με πρώτο τον κ. Πολάκη, απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, απέναντι σε βασικούς πυλώνες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και την επίθεση αυτή την  στηρίζει ηθικά και πολιτικά ο κ. Τσίπρας. Θεωρώ ότι μάλλον την στηρίζει το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο των κοινοβουλευτικών του,  των στελεχών του. Και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημᨔ πρόσθεσε.

 

“Είναι απίστευτες οι απειλές του κ. Πολάκη  προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους δικαστές, σε μια κομματική εκδήλωση. Το ηχητικό  είδε το φως της δημοσιότητας. Απειλεί ευθέως τους δικαστές, απειλεί ευθέως την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτά δεν είναι πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή, σε μια φιλελεύθερη Δημοκρατία. Και το μεγάλο ερώτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Είναι αν ο κ. Τσίπρας -που και αυτός με σημερινή του αρθρογραφία, στηρίζει ηθικά και πολιτικά- συμμερίζεται τις απόψεις αυτές.  Έχουμε ή δεν έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Το πιστεύουμε αυτό ή όχι; Πιστεύουμε ότι ο Άρειος Πάγος -το Ανώτατο Δικαστήριο- δρα με βάση το Σύνταγμα και του νόμους ως ανεξάρτητη εξουσία, όπως είναι βασική προϋπόθεση λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας ή όχι; Γιατί πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν; Το κάνουν για να υπηρετήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις, τις δικές τους παλαιοκομματικές απόψεις” τόνισε ο κ. Οικονόμου.

“Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά  βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της Δημοκρατίας. Είμαστε Κράτος Δικαίου και ελευθερίας. Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας να απειλεί δικαστές και να αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επειδή δεν τον βολεύουν οι αποφάσεις ή οι κινήσεις της. Η χώρα είναι ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Πολάκη και του κ. Τσίπρα. Οφείλουν να τοποθετηθούν με καθαρό τρόπο απέναντι σε αυτό, χωρίς μισόλογα και  υπεκφυγές και χωρίς να μπερδεύουν πράγματα άσχετα μεταξύ τους” κατέληξε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.