ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεπαρκής»

«Την απένταξη από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ακόμη και αντιπλημμυρικών έργων», καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, Χάρης Μαμουλάκης και Γιώτα Πούλου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεπαρκής», αναφέρουν στην δήλωσή τους και προσθέτουν: «Το νέο της ‘κατόρθωμα’, αφορά την απένταξη πολλών και εξαιρετικά σημαντικών έργων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Μεταξύ αυτών και όλα τα αντιπλημμυρικά έργα, η αναγκαιότητα των οποίων – ειδικά σε περιβάλλον κλιματικής κρίσης – είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτη».

Απευθυνόμενοι προς την κυβέρνηση, σημειώνουν: «Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τους λόγους των απεντάξεων, για το μέλλον αυτών των σημαντικών έργων, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που κινδυνεύουν να χαθούν, αφού δεν προβλέπεται καμία παράταση, τα έργα πρέπει να υλοποιηθούν και οι πόροι να απορροφηθούν μέχρι τα τέλη του 2025». Κλείνοντας, στρέφονται κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να κρατήσει στο σκοτάδι αυτή την ‘επιτυχία’ του, θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ