ΣΥΡΙΖΑ: Η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος

Αύριο, Τετάρτη 12/7, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου, ανοίγοντας την κούρσα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.  Αυτό μετέδωσε η ΕΡΤ, σημειώνοντας επίσης πως έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη.

Ωστόσο ο Νίκος Παππάς δεν αναμένεται να ανακοινώσει μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του σε κάποια κομματική εκδήλωση. Αναμένεται να ακολουθήσει την θεσμική οδό και θα εκδηλώσει τις προθέσεις του το Σαββατοκύριακο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα κατατεθούν όλες οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος

Επίσης, όλοι αναμένουν να δουν τι θα κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Οι εσωκομματικές ισορροπίες

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι από τα «φαβορί» για την κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη σε σταυρούς και έχει εξαιρετική δημοφιλία με τους υποστηρικτές του κόμματος. Μέχρι αυτή τη στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει εξασφαλίσει την στήριξη του Αλέξη Χαρίτση αλλά και της τάσης «6+6» των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νάσου Ηλιόπουλου.

Γρίφο αποτελεί εάν την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου θα υποστηρίξουν και τα μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της «Ομπρέλας». Τα στελέχη της τάσης φέρονται να βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα της σε περίπτωση που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος.

Στα πλεονεκτήματα της Έφης Αχτσιόγλου συγκαταλέγονται η κυβερνητική θητεία και η μεγάλη γνώση σε θέματα οικονομικά και εργασιακά. Ωστόσο φαίνεται ότι αποτελούν πρόβλημα οι πιο αριστερές ριζοσπαστικές θέσεις που έχει λάβει κατά καιρούς. Αυτές είναι που αποξενώνουν τους «πασοκογενείς» του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τηρούν στάση αναμονής για το πώς θα κινηθούν μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Μάλιστα η Έφη Αχτσιόγλου φέρεται να είχε επαφές με πασοκογενείς προκειμένου να τους διαβεβαιώσει ότι τους θέλει στο κόμμα. Ωστόσο, αποτελεί ερώτημα το πώς θα τοποθετηθεί στο «καυτό» θέμα που κυριαρχούσε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την διεύρυνση που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας με άνοιγμα στο κέντρο και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ