ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές στην Γαλλία: Είναι αναγκαίο να ηττηθεί εκλογικά η Λεπέν

“Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών δείχνουν το μέγεθος του πολιτικού κινδύνου για τη δημοκρατία στην Ευρώπη που αποτελεί η ακροδεξιά” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ισχυρή παρουσία της Αριστεράς με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό Μελανσόν, τη στιγμή που οι υποψήφιοι των παραδοσιακών κομμάτων της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας σχεδόν εξαφανίστηκαν, είναι μια θετική είδηση. Ωστόσο είναι κρίμα που η πολυδιάσπαση της ευρύτερης Αριστεράς δεν επιτρέπει την είσοδό της στο δεύτερο γύρο, αντί της Ακροδεξιάς Λεπέν. Είναι αναγκαίο να ηττηθεί εκλογικά η Λεπέν. Όπως είναι αναγκαίο να ηττηθεί συνολικά η ακροδεξιά, στην Ευρώπη” τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να ηττηθούν και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη. Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού οξύνει τις ανισότητες, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανασφάλεια. Δίνει τροφή στις δυνάμεις του εθνικισμού και της ακροδεξιάς. Οι προοδευτικές δυνάμεις μέσα από συνεργασίες και κοινούς αγώνες πρέπει να ανοίξουν τον δρόμο για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Η Ε.Ε. είτε θα είναι κοινωνική και δημοκρατική, είτε θα αποδιαρθρωθεί” καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.