ΣΥΡΙΖΑ: «Φουντώνει» η ονοματολογία στην «κούρσα» διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα – Στο επίκεντρο και ο Φαραντούρης

«Φουντώνει» η ονοματολογία για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεσημέρι, στις 12:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα μέχρι την εκλογή νέου προέδρου και λίγες ώρες πριν έχει προστεθεί ακόμη ένα όνομα, που δέχεται εισηγήσεις να «κατέβει» στην κούρσα διαδοχής.

Πρόκειται για τον 47χρονο Καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νικόλα Φαραντούρη. Ο κ. Φαραντούρης ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να συγκροτήσουν την Εκλογική Επιτροπή του κόμματος.

Στις εκλογές του Μαΐου ο κ. Φαραντούρης κατέβηκε υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλονιά και έδωσε τη «μάχη» στη μονοεδρική. Αν και δεν εξελέγη βουλευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε στο νησί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά και τη μικρότερη διαφορά από τη ΝΔ. Ο κ. Φαραντούρης ήταν μεταξύ των προσώπων που συνόδευσαν και τον Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο την Πέμπτη, οπότε και ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία.

Ο Νικόλας Φαραντούρης δεν ανήκει σε κάποια τάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ενώ χρησιμοποιεί πολλές φορές τον όρο «Κεντροαριστερά». Πολλοί τον έχουν προσεγγίσει να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία καθώς πρόκειται για άφθαρτο πρόσωπο, όμως, το μειονέκτημα και σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν έχει εκλεγεί βουλευτής.

Έτσι το όνομα του Νικόλα Φαραντούρη έρχεται να προστεθεί σε εκείνα που έχουν ακουστεί έως τώρα για τη διεκδίκηση της προεδρίας. Μεταξύ αυτών είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας. Έχει «παίξει» και το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος όμως, δεν αποκλείεται να αποσυρθεί για να στηρίξει την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου, ενώ έχει «παίξει» και το όνομα της Ρένας Δούρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ