ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε χρέος να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων

“Το δράμα των εκατομμυρίων ανθρώπων που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις εστίες τους οφείλει να κινητοποιήσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό” αναφέρεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.

“Η Ελλάδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης. Η ελληνική κοινωνία παραδίδει σε ολόκληρη την Ευρώπη μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την υποδοχή και την προστασία των προσφύγων, ωστόσο, οι προσπάθειες μεμονωμένων χωρών δεν επαρκούν. Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρέπει να γίνει αντικείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, στο πλαίσιο μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, με συνευθύνη των κρατών μελών και προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών” σημειώνεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο καταλήγει:

“Έχουμε χρέος να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων, της ξενοφοβίας και της άκρας δεξιάς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, για νόμιμες και ασφαλείς διόδους, για την καταπολέμηση των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους στην προσφυγιά. Ο τερματισμός των πολεμικών συγκρούσεων, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αποτελούν αναγκαία βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δράμα της προσφυγιάς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ