ΣΥΡΙΖΑ: ΕΛΑΣ το μεγαλείο σου

Με κοινή ανακοίνωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη και Μαρία Διακάκη, τοποθετούνται στο ζήτημα της μετακίνησης χιλιάδων αστυνομικών σε διευθύνσεις της παραμεθορίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Σε μια νύχτα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε με την υπ’ αριθμ. 6001/7/5509-Α΄ από 29-07-2012 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διέταξε τη μετακίνηση 1.881 Αστυνομικών από 21 Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας προς τις Αστυνομικές Δ/νσεις  Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης – Ροδόπης και Ξάνθης.

Η διαδικασία αυτή της απόσπασης έγινε χωρίς σχεδιασμό, και με ελλειπή  διοικητική μέριμνα για το προσωπικό, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστια κενά σε θέματα ασφάλειας των πολιτών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Με το πρόσχημα της φύλαξης των συνόρων, από τους Σύριους οι όποιοι εγκαταλείπουν βίαια την πατρίδα τους λόγω του εμφυλίου, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό μεταθέτει σχεδόν 2000 αστυνομικούς τους οποίους θα στοιβάξει σε θαλάμους πέντε-πέντε.

Να υπενθυμίσουμε  στον κ.Δένδια ότι η Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, έχει ανακηρύξει προστατευόμενους του Σύριους, που στην πλειοψηφία τους  είναι γυναίκες και παιδιά που φεύγουν απεγνωσμένοι λόγω  του εμφυλίου.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργού Δημόσιας τάξης μεταθέτει την άσκηση της μεταναστευτικής πολιτικής σε μια ανθρώπινη αλυσίδα αστυνομικών προσβάλλοντας  την αξιοπρέπεια, και τον επαγγελματισμό τους, σε μια επίδειξη εξουσίας που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Η χώρα μας δε βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν είναι στρατιώτες να μας φυλάξουν από τον όποιο εχθρό.

Η απούσα μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ένα επιχειρησιακό αστυνομικό μέτρο του οποίου το περιεχόμενο κανείς δε γνωρίζει, όπως κανείς δε γνωρίζει που θα μείνουν τόσα άτομα, και τι θα γίνει με τα αστυνομικά τμήματα που αδειάζουν.

Το μεταναστευτικό είναι κατ´ εξοχήν πολιτικό θέμα, θέλει αντιμετώπιση σε πολλά επίπεδα -και σε ευρωπαϊκό – και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, οι οποίες στην ουσία τους στόχο  έχουν για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα νέα δεσμά που επιφυλάσσει για το λαό η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ