ΣΥΡΙΖΑ: “Εκστρατεία λάσπης” τα δημοσιεύματα περί ρουσφετιών

Απάντηση σε δημοσιεύματα «περί δήθεν ρουσφετιών» δίνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με το ν. 4325/2015 (ή νόμο Κατρούγκαλου όπως έγινε γνωστός) επέστρεψαν στις εργασίες τους πάνω από 4000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Η επιστροφή τους χαιρετίστηκε ως αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Κι όμως η επιστροφή 12 ακόμα τον περασμένο Ιούλιο, αναδεικνύεται τις τελευταίες μέρες σε «προεκλογικό ρουσφέτι», του πρώην υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά σε μια καινούργια εκστρατεία λάσπης» επισημαίνεται.

«Στην πραγματικότηταπρόκειται για την επαναφορά υπαλλήλων που αρχικά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κατόπιν απολύθηκαν από το  Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών  Μέσων  (Ι.Ο.Μ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (Ε.Ο.Α.), φορείς οι οποίοι καταργήθηκαν το 2011. Πρόκειται μάλιστα για υπαλλήλους με υψηλή εξειδίκευση, οι οποίοι επαναπροσλήφθηκαν με το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και χωρίς κανένα άλλο προνόμιο, βάσει του  «νόμου Κατρούγκαλου» την 1η Ιουλίου. Η δε απόφαση της 27ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄1853/27-8-2015) είναι απλώς διορθωτική της αρχικής πράξης, σύμφωνα με τις επιθυμίες των υπαλλήλων, οι οποίοι προτίμησαν άλλον φορέα από τον αρχικό ως έχουν δικαίωμα» εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ποσά που αναφέρονται αφορούν και τους δώδεκα υπαλλήλους κάτι που στη δημοσίευση της πράξης είναι ξεκάθαρο. Αναφέρονται σε ακαθάριστες αποδοχές μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές ύψους σε ετήσια βάση. Έτσι, λοιπόν, οτιδήποτε άλλο γράφεται είναι εκτός πραγματικότητας και εκ του πονηρού. Αρκεί να δει κανείς και τους υπογράφοντες για να καταλάβει ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνιδάκια» επισημαίνεται.

«Ωστόσο, όλα τα νομοθετήματα έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια και δεν επιδέχονται διπλών και τριπλών ερμηνειών. Το νομοθετικό και πολιτικό μήνυμα είναι ένα: Η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει στο μέλλον να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ν’ αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων προς τους Έλληνες πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η ΝΔ των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της ανεργίας

Το πρόγραμμα του Τσίπρα στη ΔΕΘ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ