ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα συνηγορήσουμε στη μετατροπή της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε τηλεοπτικό παράθυρο όπως επιθυμεί η ΝΔ

“Οι βουλευτές της πλειοψηφίας, όπως και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, υπερασπίζονται συστηματικά το κύρος της Επιτροπής, σέβονται την κοινοβουλευτική διαδικασία, και δεν θα συνηγορήσουν στη μετατροπή της σε τηλεοπτικό παράθυρο, όπως επιθυμεί η ΝΔ”, αναφέρει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου επικράτησε ένταση με αφορμή την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία και την κλήση Καμμένου στην επιτροπή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έχει αρμοδιότητα να καλέσει τον υπουργό Άμυνας και τους εμπλεκόμενους για να συζητηθεί η επίμαχη υπόθεση γιατί αυτό είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.

Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ..

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ